Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ο Διώτης έδειξε Παπακωνσταντίνου και όχι τον Βενιζέλο αλλά τα μπέρδεψε κι όλας!

Με το υπόμνημα, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ ζητά να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του USB με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ έχει υποστεί αλλοιώσεις και μεταβολές. Επιπλέον, αξίωσε την τεχνολογική απεικόνιση όλων των στοιχείων που περιέχονται στο USB, όπως επίσης και αυτού καθ’ αυτού του υλικού φορέα αποθήκευσής τους. Ο Γιάννης Διώτης υποστηρίζει ότι η έλλειψη πραγματογνωμοσύνης δεν καθιστά νομικώς υπαρκτές και έγκυρες, ως αποδεικτικό στοιχείο, τις εκτυπώσεις εκ της οθόνης που βρίσκονται στη δικογραφία.
Για την περιβόητη αντιγραφή του USB στις 8 Ιουλίου 2011, υποστηρίζει ότι αφού το έλαβε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και προκειμένου να λάβει εντολές από το επόμενο υπουργό Βαγγέλη Βενιζέλο, θεώρησε πως θα έπρεπε να είναι σε θέση να του δώσει μια εικόνα για το περιεχόμενο του αρχείου: «έπρεπε ως εκ τούτου να αποκτήσω και εγώ μία ακριβέστερη ιδέα περί του περιεχομένου του», αναφέρει στο υπόμνημα. Καθώς δεν ήθελε να διακινδυνεύσει κάποια ζημιά από τυχόν κακό χειρισμό, σημειώνει, κάλεσε συνεργάτιδά του να τον βοηθήσει στη μετεγγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο.
Κατά την επισκόπηση των αρχείων, κράτησα σημειώσεις προκειμένου να σχηματίσω μία πρώτη εικόνα, υπογραμμίζει, για να προσθέσει: Τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα από τη συνεργάτιδά μου να με ενημερώσει για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου του άλλου USB στην οποία προέβη αμέσως διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πώς έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε.
Δεν αποκλείεται οι οικονομικοί εισαγγελείς να ζητήσουν καταθέσεις και των συνεργατών του Γιάννη Διώτη. Το υπόμνημα το οποίο κατέθεσε ο πρώην Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ φέρεται να αφορά και το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου, εκτός από αυτά της υπεξαγωγής εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος. Σημειώνεται ότι την ημέρα που φέρεται να έχει αλλοιωθεί το usb με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ, διεξήχθη κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή και του Γ.Διώτη.
Αν οι εισαγγελείς κρίνουν ότι δεν προκύπτει κάποιο νεότερο στοιχείο μέσα από τη συμπληρωματική κατάθεση του Γ.Διώτη, η έρευνα ολοκληρώνεται και ο φάκελος θα αποσταλεί στη Βουλή, ενόψει και της ψηφοφορίας της Πέμπτης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Νέες εξηγήσεις, επίσης μέσω υπομνήματος, έδωσε χθες στους οικονομικούς εισαγγελείς και ο έτερος πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης ο οποίος βασίζει όλη την επιχειρηματολογία του στον ισχυρισμό ότι δεν έλαβε ποτέ στα χέρια του τη λίστα με τους πιθανούς φοροφυγάδες.
«Η απόφαση που ελήφθη από τον υπουργό ήταν ότι ναι θα διενεργηθεί έλεγχος στα στοιχεία και θα αποφάσιζε ο ίδιος από ποιον. Μου ζήτησε να προετοιμάσω, να ενημερώσω, τον γενικό διευθυντή ελέγχου, ο οποίος είχε τοποθετηθεί πριν από έναν ή δυο μήνες... Λίγο πριν φύγει ο κ. Παπακωνσταντίνου και αφού είχε τοποθετηθεί ο κ. Διώτης τον ρώτησα από περιέργεια τι είχε κάνει και μου είπε ότι "θα τα στείλω τα στοιχεία στον κ. Διώτη"», κατέθεσε ανάμεσα σε άλλα ο Αναστάσιος Μπάνος, συνεργάτης του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: