Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Από Δευτέρα το καλό και κακό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο


Τεχνικές λεπτομέρειες που πρέπει να επεξεργαστεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνεννόηση με την τρόικα δεν επέτρεψαν να ανακοινωθεί σήμερα η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του news.gr, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα αποκρυσταλλωθούν σημαντικά θέματα του επιχειρηματικού σχεδίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το οποίο θα κληθεί να υλοποιήσει η νέα Διοίκηση της τράπεζας το προσεχές διάστημα πάντα σε συνεργασία με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφάσισαν τη διάσπαση του Ταμιευτηρίου και την αυτόνομη πορεία της νέας καλής τράπεζας.
Η νέα διοίκηση του Ταμιευτηρίου με επικεφαλής τον κ. Χάρη Σιγανό θα πρέπει να δεσμευθεί σε ένα το οποίο και καταρτίζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνεργασία με στελέχη του Ταμιευτηρίου και το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο την Δευτέρα.
Έτσι, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι τελικές αποφάσεις για το διαχωρισμό του πιστωτικού ιδρύματος, οι οποίες θα φέρουν την υπογραφή της τρόικας.
Ο Χάρης Σιγανός εντάχθηκε στο δυναμικό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τον Ιανουάριο του 2010, στη θέση του Γενικού Διευθυντή Επενδυτικής Τραπεζικής και Θυγατρικών. Από τον Ιούνιο του 2011 είναι μέλος του ΔΣ της τράπεζας. Είναι μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομοτεχνολογικά Συστήματα και τη Λειτουργική Έρευνα στο Stanford και στα Θέματα Στρατηγικής και την Εφαρμοσμένη Οικονομία στο Wharton School. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Asset Management ΑΕΔΑΚ, θυγατρικής της Alpha Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια: