Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Βραβεύουν τον Παπαδήμο επειδή βύθισε την Ελλάδα στη φτώχεια

Ένας άνθρωπος των τραπεζιτών, αναλαμβάνει πρωθυπουργός μέσα σε μια νύκτα. Πιστός στις επιταγές των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων των προκατόχων του, βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην ύφεση και τους έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση.
Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός αποχωρεί και λίγους μήνες μετά βραβεύεται από την επιχειρηματική ελίτ για την προσφορά του στην ελληνική οικονομία. Δεν πρόκειται για σενάριο, σοβιέτ οικονομίας με χαρακτηριστικά νομενκλατούρας αλλά για την Ελλάδα του 2013.
Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα παραλάβει σήμερα το βραβείο «Αριστείο ΙΟΒΕ» για τη συμβολή του τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία και στη διατήρησή της στην ευρωζώνη. Η βράβευση θα γίνει από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών Οδυσσέα Κυριακόπουλο και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση παρουσία πολλών προσωπικοτήτων.
Μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Παιδείας Κωστής Αρβανιτόπουλος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος, ο πρώην διοικητής Νίκος Γκαργκάνας, ο Τάσος Γιαννίτσης, η Άννα Διαμαντοπούλου και πολλά ακόμη στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ. Απών θα είναι τελικά ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Η εκδήλωση θυμίζει κάτι από αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός: «Γιάννης κερνάει, γιάννης πίνει».
Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: