Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των “τριών”

Όλα τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής ατζέντας τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8.30 το βράδυ της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και οι υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, οι οποίοι, αποχωρώντας πριν από τους πολιτικούς αρχηγούς από το Μέγαρο Μαξίμου, στάθηκαν σε ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους, τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση. Διαβάστε περισσότερα εδώ και εδώ.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση συνεννόησης των δυνάμεων του «συνταγματικού τόξου» για την αντιμετώπιση της βίας.
Το βασικό θέμα που απασχόλησε τους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ήταν η αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στα φαινόμενα βίας, η τρομοκρατική βία, αλλά και η ταξική και ξενοφοβική βία. Όπως είπε, πρέπει να ξεπεράσουμε το φλερτ με τη βία και την αμήχανη αντιμετώπισή της.
Επιπλέον, στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία της οικονομίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναφέρει πως σημειώθηκαν απόψε σημαντικά βήματα για όλα τα θέματα και ότι θα συνεχιστούν οι συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα. Κρίσιμο σημείο, υπογράμμισε, είναι η στροφή της οικονομίας, καθώς και η ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας.
Ακόμη, σε σχόλιό του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι πρόκειται για ωμή, πολιτική σκευωρία, για την οποία ευθύνες έχουν και κάποιοι από το πολιτικό σκηνικό.
«Τα γεγονότα έχουν μιλήσει» σχολίασε, ενώ προσέθεσε χαρακτηριστικά ότι «η αλήθεια έχει τη δυναμική να εκδικείται». «Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιφυλασσόμενος να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του θέματος, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την προσεχή Πέμπτη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, μίλησε για την ανάγκη συσπείρωσης των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να «σηκώσουν οχυρό» ενάντια σε αυτούς που δεν θέλουν την ομαλότητα και επιτίθενται στην κοινωνία.
Ο κ. Κουβέλης μίλησε ακόμη για την ανάγκη να υπάρξει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα της δόσης έχει κλείσει.
Μιλώντας δε, για το ζήτημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να βρεθεί λύση, η οποία δεν θα θίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δήλωσαν επίσης ότι δεν έγινε συζήτηση για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι το πόσες θα κάλπες θα στηθούν στην ψηφοφορία της Πέμπτης, «είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Διάσκεψης των Προέδρων και της Ολομέλειας της Βουλής».
Πηγή:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: