Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Μετά τις μαρίνες πάμε για τους Κάμπους !

Έντονο το ενδιαφέρον των Τούρκων για το Κουρσούμ Τζαμί.Να δείτε που θα δούμε Χοτζάδες στα Τρίκαλα.’Εχει ήδη τεθεί το θέμα παραχώρησης για χώρο προσευχής
Τούρκοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, βρέθηκαν σήμερα στο Επιμελητήριο Τρικάλων,
στο πλαίσιο μιας επιχειρούμενης Ελληνοτουρκικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού.
«Θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη, από αυτή την συνεργασία», δηλώνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος.(Τόσα ξέρει ,τόσα λέει )
Οι Τούρκοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, επισκέφθηκαν όπως ήταν φυσικό, το Κουρσούμ Τζαμί και δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την καλοδιατήρηση αλλάκυρίως ότι το Τζαμί, είναι επισκέψιμο.
Στην Τουρκική αποστολή συμμετέχουν 26 tour operators από Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Ανατ. Θράκη, Αλικαρνασσό κ.α.
Μετά την επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη κ. Tugrul Biltekin, στο Επιμελητήριο Τρικάλων, το περασμένο Φθινόπωρο, υπήρξε έντονη κινητικότητα από την πλευρά του Επιμελητηρίου προκειμένου να κεφαλαιοποιηθεί αυτή με την ανάπτυξη διήμερων επιχειρηματικών σχέσεων κυρίως στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Γιαγιάκος σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου tour operators (TURSAB) της γειτονικής χώρας τον ενημέρωσε για το τουριστικό ενδιαφέρον του Νομού Τρικάλων και ζήτησε να φιλοξενηθούν tour operators από την Τουρκία στο Νομό μας.
Ο κ. Γιαγιάκος καλωσορίζοντας την αποστολή στο Επιμελητήριο εξέφρασε την ευχή «η συγκεκριμένη συνάντηση να αποτελέσει αφετηρία για περαιτέρω συνεργασίες προκειμένου να συμπεριλάβουν οι Τούρκοι tour operators το Νομό στα τουριστικά τους πακέτα».
Συνεχίζοντας υπογράμμισε πως «σας προσκαλέσαμε προκειμένου να βιώσετε την Τρικαλινή φιλοξενία αλλά και να διαπιστώσετε το αξιόλογο τουριστικό ενδιαφέρον του Νομού, τόσο με τα Μετέωρα που αποτελούν μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο στον κόσμο, όσο και με τον ορεινό όγκο με τις μοναδικές του ομορφιές αλλά και με την πόλη όπου υπάρχουν ενδιαφέροντα μνημεία, μεταξύ των οποίων και της οθωμανικής αρχιτεκτονικής, όπως το Κουρσούμ Τζαμί και το χαμάμ που πρόσφατα αποκαλύφθηκε στο ισόγειο των φυλακών».
Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας που καλωσόρισε με την σειρά του τα μέλη της Τουρκικής αποστολής «στην πόλη του Ασκληπιού και του Τσιτσάνη» και δήλωσε το ενδιαφέρον του Δήμου για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.
Με θρησκευτική ευλάβεια παρακολουθούν τον Πασά που θατους φέρει γρόσια (φώτο)
Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης ο οποίος ευχήθηκε «καλή διαμονή στην ιδιαίτερα όμορφη περιοχή μας» και δήλωσε ένθερμος υποστηρικτής αυτών των προσπαθειών που συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
Το ενδιαφέρον των ξενοδόχων του Νομού για Τούρκους επισκέπτες, υπογράμμισε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Τρικάλων Γιάννης Κουρούπας, ο οποίος παραβρέθηκε στην υποδοχή, όπως και άλλοι ξενοδόχοι τόσο της Καλαμπάκας και της πόλης των Τρικάλων όσο και του ορεινού όγκου.
Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων με τον επικεφαλή της αποστολής κ. Hikmet Selcuk να δηλώνει την ικανοποίησή του από την υποδοχή και να ζητά άμεσα πακέτα προσφορών από τους ξενοδόχους έτσι ώστε σύντομα να αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα οργανωμένα γκρουπ Τούρκων επισκεπτών στα Τρίκαλα.
Tο ρεπορτάζ απο το trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: