Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012

Public Issue: Προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ

Με 48% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας που λαμβάνει 33% στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» της Public Issue για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με 43% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που λαμβάνει 29%.
Δημοφιλέστερο κόμμα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η ΔΗΜΑΡ με 41%, και ακολουθεί οΣΥΡΙΖΑ με 40%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 38%, η ΝΔ με 35%, η Χρυσή Αυγή με 21%, το ΚΚΕ με 20% και το ΠΑΣΟΚ με 19%
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης που λαμβάνει το 48% των θετικών απόψεων και ακολουθούν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπραςμε 41%, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος με 40%, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς με 39%, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με 39%. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο γγ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος λαμβάνουν 20% αντίστοιχα.
Το 73% θεωρεί ότι θα χειροτερέψει η κατάσταση της χώρας, ενώ μόνο το 11% εμφανίζεται αισιόδοξο. Κατά του Μνημονίου εμφανίζεται το 72% των πολιτών.
Την ίδια στιγμή, το 83% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι θα εγκριθεί από τη Βουλή το πακέτο μέτρων,τη στιγμή που μόλις το 9% θεωρεί ότι οι περικοπές θα καταψηφιστούν
Σε λάθος κατεύθυνση κινείται η χώρα, όπως απάντησε το 80% των ερωτηθέντων, ενώ το 13% θεωρεί ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο.
newpost.

Δεν υπάρχουν σχόλια: