Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν κλείνει το πακέτο έως τη Σύνοδο

«Μάλλον πάμε για έκτακτο Eurogroup. Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν πάνε άσχημα, όμως υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα και δύσκολα θα κλείσουμε το πακέτο ως τη Σύνοδο Κορυφής».
Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν το ραντεβού Στουρνάρα- τρόικας που μετατέθηκε για τις 5 μ.μ., κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής «θα είμαστε κοντά σε συμφωνία για τα διαρθρωτικά και τα δημοσιονομικά αλλά παραμένουν ανοικτά τα ζητήματα της κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του προγράμματος και της Ανάληψης Βιωσιμότητας Χρέους (DSA).
Αυτά τα δυο θέματα είναι καίριας σημασίας για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος και όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις θα συνεχισθούν και το επόμενο διάστημα, και προφανώς και στη Σύνοδο Κορυφής, σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο».
To πρόγραμμα της τρόικας
Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται από τις 17.00, στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με αντικείμενο τη «μαύρη τρύπα» ύψους 1,1 δις. ευρώ που προέκυψε στον ΕΟΠΥΥ.
Θα ακολουθήσουν, επίσης στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δανειστών, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Με τον κ. Μανιτάκη η συνάντηση αναμένεται στις 9μμ.
Η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την τρόικα, ορίστηκε για αύριο, στις 10 το πρωί.
ΠαΣοΚ: Τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις αλλαγές στα εργασιακά, η Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, παρέπεμψε στη δήλωση της στις 4 Σεπτεμβρίου και σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι χρειάζονται προστασία. Τα όρια της ελληνικής κοινωνίας έχουν εξαντληθεί. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη και να μην επιτρέψουμε την εργασιακή ζούγκλα».
Η δήλωση της 4ης Σεπτεμβρίου 2012 αναφέρει:«Το ΠΑΣΟΚ έχει κατ' επανάληψη τονίσει ότι οι εργασιακές σχέσεις πρέπει να επιστρέψουν στο επίπεδο που ορίζει το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο. Οι εκπρόσωποι της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια. Προσπάθεια που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη χώρα και που πρέπει να αναγνωριστεί. Αν η τρόικα νομίζει ότι η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική χώρα και ότι οι πολίτες της αντέχουν και άλλη πίεση, τότε βρίσκεται εκτός των ορίων της εντολής της. Ως εκ τούτου τα θέματα αυτά δεν είναι καν προς συζήτηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: