Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Η Χρυσή Αυγή ψέλνει τον Εθνικό ύμνο δίπλα στον ολοζώντανο Κολοκοτρώνη

Όπως μας πληροφόρησε με ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή, τις προάλλες, « τίμησε την Άλωση της Τριπολιτσάς με πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από τους βουλευτές Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρο (κατάγεται από την Αρκαδία) και Παναγιώτη Ηλιόπουλο».
«Οι εκδηλώσεις για την επέτειο έλαβαν χώρα στο Μνημείο του Κολοκοτρώνη όπου οι τοπικοί άρχοντες, για να αποκλείσουν τα μέλη του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος επέτρεψαν σύμφωνα με το "πρωτόκολλο" την κατάθεση στεφάνου μόνο από μέλη της κυβέρνησης κι από τοπικούς βουλευτές. Έτσι οι συναγωνιστές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν στεφάνι κι έψαλλαν τον Εθνικό ύμνο ξεχωριστά, παρουσία όλων των παρευρισκομένων κι όταν είχαν αποχωρήσει οι τοπικοί "άρχοντες", Τατούλης και Λυκουρέντζος», καταλήγει η ανακοίνωση.
Εκείνο που δεν αναφέρεται όμως, σχετικά με τις παρουσίες και τις απουσίες της ημέρας, ήταν η εμφάνιση του ίδιου του… Κολοκοτρώνη στον τόπο μνήμης και τιμής των αγώνων της πορείας προς τη σύσταση ελληνικού κράτους. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, περίπου στα μέσα αυτού κι έπειτα, ένας άνδρας ντυμένος «Κολοκοτρώνης» στέκεται δίπλα στην αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής την ώρα που αυτή ψέλνει τον Εθνικό Ύμνο.
Η αλήθεια είναι ότι η ουσιαστική υπεροχή της λιτότητας του μηνύματος και του συμβολισμού του πραγματικού γεγονότος, δεν μπόρεσε να αποφύγει την κιτς επένδυσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: