Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Λοβέρδος: «Σήμερα οι άδοντες να δώσουν σαφείς και πειστικές εξηγήσεις» Πηγή: Λοβέρδος: «Σήμερα οι άδοντες να δώσουν σαφείς και πειστικές εξηγήσεις»

Το βιβλίο του «Θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση» παρουσίασε στο ξενοδοχείο Plazza ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, ωστόσο, με εξαίρεση τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κανένας άλλος πολιτικός δεν έδωσε το παρών στην παρουσίαση.
«Αυτές τις μέρες μάλιστα όλοι ακούμε το κύκνειο άσμα του πολιτικού συστήματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος σημειώνοντας πως το τέλος της Μεταπολίτευσης απαιτεί ρήξεις σε όλα τα επίπεδα και κυρίως «με τον κακό μας εαυτό που μας δημιούργησε τα δύο μεγάλα σημερινά μας προβλήματά: το μεγάλο δημόσιο χρέος και την έλλειψη ανταγωνιστικότητας».«Οι άδοντες (το κύκνειο άσμα) πρέπει να δώσουν σαφείς και πειστικές εξηγήσεις», σημείωσε με έμφαση ο πρώην υπουργός, κάτι το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί αιχμή κατά του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.
Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος προανήγγειλε πρωτοβουλίες «ανασυγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, με τη συμμαχική λογική που επιβάλλει η κρίση. Στην βαθύτατη οικονομική κρίση σήμερα, όπως ακριβώς και στον πόλεμο, επιβάλλονται οι συμμαχίες και τα μέτωπα εθνικής ευθύνης. Οι συμμαχίες, όμως, δεν καταργούν την πολιτική γεωγραφία, τις πολιτικές διαφοροποιήσεις. Η αριστερά και η δεξιά υπήρχαν διακόσια και πλέον χρόνια πριν από την παρούσα κρίση και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από αυτήν. Γι' αυτό επιμένω στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτατου σοσιαλδημοκρατικού χώρου, ο οποίος σήμερα είναι διασπασμένος σε κόμματα, δίκτυα και φυσικά πρόσωπα».
«Ο χώρος μας χρειάζεται ανασυγκρότηση και γι' αυτήν απαιτούνται ειλικρινείς και γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες, μετά την υπέρβαση των μεγάλων μας θεμάτων με την εφαρμογή της απόφασης των τριών αρχηγών και τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος τονίζοντας πως θα καταθέσει πολιτική πρόταση όταν χρειαστεί.
«Ολα τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην ώρα τους» κατέληξε χαρακτηριστικά.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι «το παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο επιχειρηματίας, πρώην μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, γνωστός και ως «Καπετάνιος».
Τις επόμενες ημέρες ο κ. Λοβέρδος θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανταποκρινόμενος στην προσκληση 40 βιβλιοπωλείων, για να παρουσιάσει το νέο του βιβλίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: