Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επέστρεψαν στην Αθήνα οι πέντε Έλληνες του Εστέλ

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής, με πτήση της Ολυμπιακής από το Τελ Αβίβ, οι πέντε Έλληνες που επέβαιναν στο ιστιοφόρο Estelle.
Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Κοδέλα και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Βαγγέλη Πισσία, Λουκά Σταμέλλο και Μιχάλη Τικτόπουλο.
Στην Αθήνα τους ανέμενε η πρέσβης Ελένη Σουρανή, διευθύντρια της Α6 Διεύθυνσης Αραβικών Χωρών και Μέσης Ανατολής του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ κατά την αναχώρησή τους, επικοινώνησε μαζί τους τηλεφωνικά ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Οι Έλληνες περιλαμβάνονται στους οκτώ συνολικά ακτιβιστές (επιπλέον δύο Ισπανούς και έναν Ιταλό) που οι ισραηλινές Αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν την επιστροφή στις χώρες τους.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης του Ισραήλ, 19 ακτιβιστές θα κρατηθούν για 72 ακόμη ώρες, ενώ για τρεις υπηκόους του Ισραήλ που βρίσκονταν στο πλοίο θα συνεχιστεί η ανάκριση από τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με πηγές των ακτιβιστών, είναι πιθανό να τους απαγγελθούν κατηγορίες για «υποκίνηση σε στάση» και «παροχή βοήθειας στον εχθρό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: