Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία!!!

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία. Η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σοβάρη και γι΄ αυτό το λόγο συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.
Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια.
Μετά απ΄ αυτό η Τουρκία έπληξε στόχους στη Συρία.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ONALERT.GR
Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προέτρεψε σήμερα τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε πως η 18μηνη σύρραξη στη χώρα αυτή έχει αρχίσει βαθμηδόν να επηρεάζει αρνητικά τις άλλες χώρες στην περιοχή.
«Ο ΓΓ καλεί τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, καθώς και να τερματίσει τη βία κατά του συριακού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπαν.
«Ο ΓΓ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μειώσουν την ένταση και να διαμορφώσουν ένα δίοδο προς την κατεύθυνση μίας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία», τονίζει η ίδια πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: