Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Σκληρό πόκερ από το ΔΝΤ.

Η Αθήνα εκφράζει φόβους πως προβάλλει υπέρμετρες αξιώσεις για να τεθεί ζήτημα επίσημου «κουρέματος»
Τον φόβο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβάλλει υπέρμετρες αξιώσεις κατά την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα, προκειμένου να οδηγήσει τις συνομιλίες σε αδιέξοδο, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να....
θέσει ζήτημα νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, εκφράζει η Αθήνα.
Το «κούρεμα» θα αφορά το λεγόμενο επίσημο χρέος, που διακατέχουν οι χώρες της Ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα και ειδικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αμφισβητούν μέτρα ύψους 1,5 δισ. ευρώ για το 2013 και 2 δισεκατομμύρια για το 2014, ενώ απαιτούν τα 9,8 περίπου από τα 13,5 δισ. ευρώ του πακέτου να ληφθούν το 2013, περικόπτοντας περαιτέρω μισθούς και συντάξεις. Ενδεικτική της σκλήρυνσης της στάσης των δανειστών είναι η επιλογή να επιμείνει σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των διαρθρωτικών παρεμβάσεων.
Μάλιστα, η τρόικα σχεδιάζει να θέσει ως προαπαιτούμενο (prior actions) την υλοποίηση των αλλαγών αυτών, για την εκταμίευση της δόσης. Χθες, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν πως η πίεση της τρόικας κλιμακώνεται και ότι ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος της ελληνικής πλευράς.
Από: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: