Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Ο Βενιζέλος δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την λίστα Λαγκάρντ Πηγή: Ο Βενιζέλος δεν έδωσε πειστικές εξηγήσεις για την λίστα Λαγκάρντ

Τα ερωτήματα σχετικά με την διαχείριση της επίμαχης «λίστας Λαγκάρντ» εξακολουθούν να υφίστανται μετά την συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων πως δέχεται τις τελευταίες ημέρες μία χυδαία επίθεση.
Οι απαντήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν πειστικές, καθώς δεν διευκρίνισε τι εντολές είχε δώσει τον κ. Διώτη και κυρίως ποιος ήταν ο λόγος που κράτησε ένα τόσο μεγάλο διάστημα στην κατοχή του την λίστα χωρίς να την αξιοποιήσει.
«Το έλαβα (το αρχείο της λίστας) ατύπως από τον κύριο Διώτη και όταν αντιλήφθηκα ότι όλοι έλεγαν πως δεν το έχουν το έστειλα στον πρωθυπουργό. Οι αρχές μου είναι δύο: τηρούμε τη νομιμότητα, στοχεύουμε στην αποτελεσματικότητα» ήταν τα πρώτα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου αναφερόμενος στην συγκεκριμένη λίστα.
Στην συνέχεια ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως υπήρχε ρητή εντολή για την προώθηση του ελέγχου για την πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «οι ισχυρισμοί Διώτη όπως μου τους μεταφέρετε είναι αδιανόητοι».
Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι πρόκειται για ηθική χυδαιότητα να κατηγορεί τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ πως έκανε εκλογές με αυτό το υλικό.
«Εγώ είμαι αυτός που ψήφισα την άρση του τραπεζικού απορρήτου και που έστειλα στη Βουλή τη λίστα όσων έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό και επί των ημερών μου έγιναν οι πρώτες συλλήψεις φοροφυγάδων», είπε. Μάλιστα θεώρησε όπως είπε, δεδομένο πως το ΣΔΟΕ θα είχε αντίγραφο.
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμη ότι ο κ. Διώτης παρέλαβε το υλικό από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, «προφανώς για να το αξιοποιήσει» και διερωτήθηκε: «Τόσο καιρό που το είχε στα χέρια του δεν το είδε;».
Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παρεξήγηση για όσα έχει πει ο Γιάννης Διώτης στην επιτροπή της Βουλής σχετικά με την επίμαχη λίστα με τους μεγαλοκαταθέτες.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέχεια είπε πως «θα μπορούσα το υλικό να το πετάξω στον κάλαθο των αχρήστων, θα μπορούσα να το ελέγξω εγώ, πράγμα που θα ήταν παράνομο. Το κράτησε όμως η γραμματέας μου στο αρχείο μου». «Προφανώς και δεν είδα την το περιεχόμενό του».
«Μιλάω με βάση τα όσα άκουσα, τα όσα διαβάζω, δεν άνοιξα το αρχείο, δεν ήταν δουλειά μου» υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.
«Πλέον μία είναι η λύση, να πάει η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: