Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Πέτρες, μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης στο Σύνταγμα - 5 τραυματίες

Ενταση στο Σύνταγμα, όταν ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί απάντησαν άμεσα με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τραυματίες μέχρι στιγμής είναι πέντε, ο ένας μάλιστα -διαδηλωτής- φέρεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δύο αστυνομικοί έχουν υποστεί εγκαύματα.
Το σκηνικό της έντασης είναι περιορισμένο στη Βασιλέως Γεωργίου, ενώ αν και αρχικά οι κουκουλοφόροι οπισθοχώρησαν στο εσωτερικό της πλατείας και στην Καραγιώργη Σερβίας, αμέσως μετά ξεκίνησαν τον κλεφτοπόλεμο και με μικρές επιδρομές προσπαθούν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ πετώντας πέτρες και μολότοφ εναντίον τους οι διμοιρίες των αστυνομικών παραμένουν στη θέση τους και απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.
Πέντε λεπτά πριν από τις 2 τα ΜΑΤ, προφανώς έλαβαν εντολή να κυνηγήσουν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι έτρεξαν και πάλι να κρυφτούν προς την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.
Όλα ξεκίνησαν έξω από τη Μεγάλη Βρετανια όταν εργαζόμενοι - μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν μία αψιμαχία, για άγνωστο έως τώρα λόγο, με άνδρες της Αστυνομίας. Τότε έκαναν την εμφάνιση τους οι κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών. Οι τελευταίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους ταραξίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: