Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Εκδίωξη της Ελλάδας απ’ το ευρώ οργανώνουν γεμανικά «γεράκια»

Σοβαρή ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση το δημοσίευμα της έγκυρης ιταλικής εφημερίδας «Λα Ρεπούμπλικα», που αναφέρει ότι «στη Γερμανία ετοιμάζονται να πουν αντίο στην Αθήνα».
Οι πληροφορίες ότι οι μεγάλες τράπεζες και οι πολιτικές παρατάξεις θεωρούν δεδομένη την έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ, έρχονται μόλις 24 ώρες μετά τη σοκαριστική δήλωση του βασικότερου υποστηρικτή μας στο Βερολίνο, του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Γκάμπριελ, πως η Ελλάδα δεν έχει κράτος και κακώς μπήκε στο ευρώ.
Ο ανταποκριτής της «Ρεπούμπλικα» στη γερμανική πρωτεύουσα μεταδίδει ότι «ο γερμανικός πολιτικός χώρος αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί την Ελλάδα ήδη χαμένη και ζητεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να υπερασπισθεί το Ευρώ βάσει της άποψης της Bundesbank, όχι αγοράζοντας τα ομόλογα των ασθενέστερων χωρών».
Και προσθέτει: «Στα παρασκήνια οι μεγάλες τράπεζες τα έχουν ετοιμάσει όλα. Έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τα σενάρια για τους επόμενους δώδεκα ή και δεκαοκτώ μήνες. Η πολιτική που εύχονται τα γεράκια της Βαυαρίας, να δοθεί δηλαδή με την περίπτωση της Ελλάδας ένα μάθημα και να παραδειγματισθούν οι υπόλοιποι, απειλεί, τώρα, να μετατραπεί σε μια επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους».
Ποιο είναι το σημαντικότερο γι αυτά τα γεράκια; «Μια νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, το 2013, αξίζει σίγουρα την υλοποίηση του Grexit, της εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ και ίσως και την προώθηση ενός ισχυρού παράλληλου νομίσματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: