Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Χάκερ "έσπασε" το PS3

Ένας Αμερικανός χάκερ ύστερα από το “ξεκλείδωμα” του iPhone κατάφερε να κάνει το ίδιο και στην παιχνιδομηχανή Playstation 3 της εταιρίας Sony.
Σύμφωνα με το BBC, χρειάστηκαν μόλις πέντε εβδομάδες για να “σπάσει” το PS3 και να δώσει τη δυνατότητα στους κατόχους του να "τρέξουν" πειρατικά παιχνίδια και δήλωσε πως πλήρεις λεπτομέρειες θα δώσει το προσεχές διάστημα.
Η συγκεκριμένη έκδοση παιχνιδομηχανής είναι η μοναδική που από την κυκλοφορία της, εδώ και τρία χρόνια, δεν έχει χακαριστεί.
"Τίποτα δεν μπορεί να μην χακαριστεί. Μπορώ να κάνω τα πάντα τώρα που το έσπασα. Είναι σαν να έχω μια θαυμάσια νέα δύναμη ωστόσο δεν είμαι σίγουρος πως να τη χρησιμοποιήσω", δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο χάκερ.
Από την πλευρά της, η εταιρία υποστηρίζει πως ερευνά το θέμα και θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση όταν λάβει περισσότερες πληροφορίες.
Ο κ. Hotz ανέφερε πως από το περασμένο καλοκαίρι προσπαθούσε να χακάρει το PS3 και ξόδεψε τρεις εβδομάδες για να αναλύσει το σύστημα. Στη συνέχεια έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα ώσπου μέσα σε δύο εβδομάδες κατάφερε να σπάσει την κονσόλα, η οποία είχε υψηλό σύστημα ασφαλείας.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να χακάρει όλο το σύστημα (κυρίως την προστατευμένη μνήμη) ωστόσο μέσω τεχνασμάτων μπορεί να κάνει ό,τι θέλει την παιχνιδομηχανή. Ακόμη, υποσχέθηκε πως μόλις ολοκληρώσει το "σπάσιμο" της κονσόλας θα ανεβάσει στο διαδίκτυο όλες τις λεπτομέρειες για να το κάνουν και άλλοι όπως και με το κινητό της Apple, iPhone.
Το 2007, ο 17χρονος τότε χάκερ έγινε διάσημος όταν κατάφερε να ξεκλειδώσει το κινητό τηλέφωνο και να είναι συμβατό με διαφορετικά networks.
Κατά τα λεγόμενά του, ο Hotz έκανε την κονσόλα να τρέχει πειρατικά παιχνίδια και αντίστοιχα για το PS2 τα οποία δεν ήταν συμβατά με το PS3 λόγω απομάκρυνσης ενός εσωτερικού εξαρτήματος από την τελευταία έκδοση της παιχνιδομηχανής.
Παρόλα αυτά, στην περίπτωση της Microsoft η εταιρία πριν λίγο καιρό αποσύνδεσε πολλούς χρήστες του Xbox Live οι οποίοι "έτρεχαν" πειρατικά παιχνίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: