Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου: «Αυτονόητη η επανεκλογή Παπούλια»

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε χθές λίγο μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός προκειμένου να τον ενημερώσει ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος θα προχωρήσει σε ανανέωση της θητείας του.
«Είναι χαρά και τιμή να έρθουμε σήμερα σε εσάς με μία πρόταση που μας τιμά όλους για την επανεκλογή σας στην Προεδρία της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε πως είναι ευρύτατη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι τίμησε το αξίωμα και ότι σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα, έδωσε στίγμα θεσμικό και πολιτειακό με το οποίο ενίσχυσε το αίσθημα σιγουριάς, ασφάλειας και δημοκρατίας.
Η κατοχύρωση και η ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί πρώτιστο καθήκον, απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ ανταπαντώντας ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρέπει να επαναφέρουμε στην πολιτική ζωή της χώρας το αυτονόητο, να πράττουν δηλαδή όλοι το καθήκον τους.
Κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο Αγροτικό:
«Η χώρα έχει δυσκολίες, βλέπετε και με το αγροτικό. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μπλόκα, αλλά μέσα από το διάλογο και τη διάθεση όλων για μεγάλες ανατροπές», παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου.
«Ταυτόχρονα», πρόσθεσε, «δίνουμε μεγάλο και δύσκολο αγώνα διεθνώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας, και σε αυτή την πορεία, κύριε Πρόεδρε, η δική σας βοήθεια θα είναι πολύ χρήσιμη».
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως ο Κάρολος Παπούλιας λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τίμησε το ανώτατο αξίωμα της χώρας, πάντα με ευθυκρισία και αίσθημα εθνικού χρέους ειδικά όταν αμφισβητήθηκαν οι θεσμοί.
«Αυτονόητη η πρότασή μας για επανεκλογή του, η πρόταση έχει ευρύτατη συναίνεση», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: