Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

E-shop για άτομα με ειδικές ανάγκες

Σε λειτουργία τέθηκε το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα φιλικό προς ΑμεΑ, ιδιαιτέρως για άτομα με οπτική αναπηρία, το οποίο εμπορεύεται παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα.
Στο www.cretasense.com οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία μπορούν να περιηγηθούν και να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικά την παραγγελία τους, γεγονός που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Έχει δημιουργηθεί κατά τα διεθνή πρότυπα προσβασιμότητας διαδικτύου (WCAG, eAccessibility), προκειμένου τα ΑμεΑ, καθώς και ο μη βλέπων χρήστης να γνωρίζει επακριβώς σε ποια κατηγορία του ηλεκτρονικού καταστήματος βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, να προσθέτει με ευκολία προϊόντα στο ηλεκτρονικό καλάθι του και να ενημερώνεται αναλυτικά και χωρίς παρανοήσεις για την κατάσταση της παραγγελίας του.
Οι επισκέπτες του www.cretasense.com έχουν τη δυνατότητα να διαπιστώσουν την ιδιαιτέρως αναλυτική περιγραφή κάθε λειτουργίας περιήγησης. Με αυτό τον τρόπο οι ηλεκτρονικοί αναγνώστες (screen readers), που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία, "διαβάζουν" αποτελεσματικά τον νέο δικτυακό τόπο.
Η δημιουργία της ιστοσελίδας αποτελεί το φυσικό επακόλουθο του καταστήματος, καθώς, όπως μας ενημέρωσε ο Ανδρέας Καραγιάννης, τα ΑμεΑ είναι ισότιμα μέλη στην κοινωνία μας. "Ισότιμα μέλη όχι μόνο ως προς τις υποχρεώσεις τους αλλά και ως προς τις παροχές που διευκολύνουν τη ζωή τους", προσέθεσε.
"Είναι σημαντικό να αισθάνονται πως λειτουργούν αυτόνομα και να λαμβάνουν τη χαρά που επιφέρει η αγορά ενός προϊόντος", σημείωσε. "Είναι σημαντικό να μπει ένα τέλος στον περιορισμό και να έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν αυτόνομα", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: