Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Guardian: Η ελληνική κρίση δεν έχει τελειώσει - Κρίσιμο το 2013.

Ακόμη πιο κρίσιμοι για την Ελλάδα θα είναι οι επόμενοι 12 μήνες, με τους πολιτικούς και τους αναλυτές να προβλέπουν ότι το 2013 θα καθορίσει το αν τελικά η Ελλάδα θα παράμεινει στο ευρώ, αναφέρει σε σημερινό του δημοσίευμα ο Guardian.
Αν και, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι Έλληνες κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρώτη φορά με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η ίδια, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, υπογράμμισε ότι απέχουμε πολύ από το τέλος της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο.
«Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, ο "αδύναμος κρίκος" της Ευρωζώνης μπαίνει στο 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26%, έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή πιο σκληρών μέτρων λιτότητας» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο μάλιστα επικαλείται και πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα στους Financial Times, ότι η Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τελείως τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.
«Αντιμετωπίζουμε ακόμα τον κίνδυνο της χρεοκοπίας» είχε δηλώσει ο κ. Στουρνάρας στους Financial Times, τονίζοντας ότι το μέλλον της Αθήνας θα καθοριστεί από την ικανότητα της κυβέρνησης συνεργασίας του Αντώνη Σαμαρά να επιβιώσει, εν μέσω κοινωνικών και οικονομικών αναταραχών.
«Μπορούμε να τα καταφέρουμε (το 2013) εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα που έχουμε συμφωνήσει εμ την ΕΕ και το ΔΝΤ» είχε προσθέσει ο κ. Στουρνάρας. «υτά που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής ήταν αναγκαία αλλά όχι αρκετά και να πετύχουμε μια μόνιμη λύση για την Ελλάδα».
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, οι αναλυτές μιλούν για έναν χρόνο ο οποίος θα αποτελείται από δύο μέρη και θαωρούν ότι οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου αναμένεται να παίξουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο σε αυτόν. Μόνο τότε, σύμφωνα με τους αναλυτές, με μια νέα κυβέρνηση στο Βερολίνο, θα μπορέσει να ληφθεί η οδυνηρή απόφαση της διαγραφής του τεράστιου ελληνικού χρέους.
Από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: