Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Α. Μανιτάκης - Μέχρι το Φεβρουάριο οι μετακινήσεις όσων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο και ενημέρωσε για την πορεία της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, όπως μεταδίδει το site της ΕΡΤ, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους θα μετακινηθούν άλλοι 12.500 υπάλληλοι, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν.
Σύμφωνα με το σχέδιο, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Έθνος, από αξιολόγηση θα περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ θα υπάρχουν διαφορετικά κριτήρια ανά κατηγορία υπαλλήλων και εκπαιδευτική βαθμίδα.
Βασικό εργαλείο αξιολόγησης θα είναι ο προσωπικός φάκελος κάθε υπαλλήλου, το γραπτό τεστ -από το οποίο θα εξαιρεθούν οι υπάλληλοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης- και η συνέντευξη.
Κάθε υπουργείο ξεχωριστά θα διαμορφώσει την πρόταση για την αξιολόγηση του προσωπικού που υπηρετεί στις υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς του.
Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα συλλέξει το σύνολο των προτάσεων και κατόπιν θα διαμορφώσει ένα κοινό πλαίσιο αξιολόγησης το οποίο θα τεθεί υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
Το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού θα τεθεί σε διαβούλευση και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δημόσιο και αναμένεται να οριστικοποιηθεί στα τέλη Ιανουαρίου του 2013.
Όσον αφορά στις μετακινήσεις και τη διαθεσιμότητα δημοσίων υπαλλήλων, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέσα στον Φεβρουάριο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος με τους 2.500 εργαζόμενους και από τις αρχές του έτους τίθεται σε εφαρμογή η δεύτερη φάση που προβλέπει 25.000 υπαλλήλους σε καθεστώς κινητικότητας - διαθεσιμότητας.
Στην ανάγκη για άμεση προκήρυξη των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να νιώσουν ότι κανείς δεν τους κοροϊδεύει, αναφέρθηκε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με βασικό στόχο να γίνουμε ένα κράτος με ασφάλεια και προοπτική.
Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: