Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Για κακούργημα πάει τον Ε.Βενιζέλο ο ΣΥΡΙΖΑ

KATATEΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ
Bαριές κατηγορίες κατά των Γ.Παπακωνσταντίνου και Ε.Βενιζέλου, περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΥΡΙΖΑ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, αλλά και για τη μη αξιοποίησή της.
Ειδικότερα, πριν από λίγο κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου για υπάλληλο, απιστίας στην υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος και πλαστογραφίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπεξαγωγή εγγράφου για υπάλληλο, την απιστία και την πλαστογραφία. Η κατηγορία της απιστίας και της πλαστοργραφίας, λόγω του αντικειμένου της πλαστογραφρίας είναι κακουργήματα.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναλυτική αναφορά στο ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων, καθώς όπως επισημαίνεται η κοινοβουλευτική περίοδος της διάρκειας δύο ημερών της Βουλής δεν αποτελεί τακτική σύνοδο, και δεν υπολογίζεται στην προσθεσμία του άρθρου 86. Άρα κατά τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: