Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Αύξηση της θητείας ζήτησε η Χρυσή Αυγή - Τι απάντησε ο Π. Παναγιωτόπουλος

Προς το παρόν, το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας πρέπει να «παγώσει», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως δεν μπορούν να γίνουν επιπόλαιοι χειρισμοί σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις.
Η επισήμανση του υπουργού αποτελεί γραπτή απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος έθετε θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτικής στράτευσης ανδρών και γυναικών στα 18 έτη.
Στην έγγραφη απάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρεται:
«Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτό το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία», αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, επισημαίνοντας ότι «επιπόλαιοι χειρισμοί από την πολιτεία σε τέτοιου είδους ζητήματα, οι οποίοι μπορούν να επηρεάσουν κατά δραματικό τρόπο ακόμη και την ψυχολογία των νέων ανθρώπων, χωρίς να υπάρξει μελέτη εκ των προτέρων όλων των κοινωνικών δεδομένων και κάθε άλλης κοινωνικής διάστασης του θέματος δεν ενδείκνυνται».
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: