Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Έτσι σχεδιάζουν να κάνουν και τη νέα αναθεώρηση του Συντάγματος.

Πριν μερικές μέρες εμφανίστηκε ένα προβεβλημένο στέλεχος του ελληνικού πολιτικού συστήματος σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή και είπε το εξής καταπληκτικό. Ισχυρίστηκε ότι η αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος που έγινε το 2001 (και αφορά την ευθύνη των μελών των κυβερνήσεων),κατέστησε χειρότερη τη θέση των μελών των κυβερνήσεων απ’ ό,τι ίσχυε προηγουμένως. Προφανώς με τέτοιο πολιτικό θράσος σχεδιάζουν να κάνουν και τη νέα αναθεώρηση του Συντάγματος.
Τελικά αυτοί οι άνθρωποι δεν διστάζουν να μας εμπαίζουν μπροστά στα μάτια μας. Αντί να ζητήσουν συγνώμη επειδή έφτασαν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο σημερινό κατάντημα και τον διεθνή διασυρμό και να ικετεύσουν για μια ήσυχη απόσυρση από την εξουσία, απεναντίας εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας με το σλόγκαν "εσείς μας ψηφίζετε" και να εκνευρίζουν το λαό εμπαίζοντάς τον.
Ως απάντηση στον πιο πάνω εξουσιαστή, παραπέμπουμε σε μια παλαιότερη ανάρτησή μας για την εξέλιξη του Συνταγματικού άρθρου 86 με τον τίτλο Δείτε πως και ποιοι έφτιαξαν διαχρονικά την προστασία των υπουργών.
Σας προειδοποιούμε όμως ότι θα πρέπει να διαθέτετε υπομονή και γερό στομάχι για να το διαβάσετε παρακάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: