Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Καμία αναφορά Σαμαρά στους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς εκθείασε στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ότι πέτυχε την καλύτερη συμφωνία για την δανειοδότηση της χώρας, εννοώντας προφανώς το τρίτο μνημόνιο και την πλήρη εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας. Άφησε δηλαδή να εννοηθεί ότι.
έκανε επαναδιαπραγμάτευση και πέτυχε το καλύτερο, αποκρύπτοντας φυσικά ότι η συμφωνία έγινε μεταξύ Λαγκάρντ – Μέρκελ και απλά ανακοινώθηκε στον κ. Σαμαρά που περίμενε στην Αθήνα.
Εκείνο όμως που έκανε μεγαλύτερη αίσθηση είναι η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς του κ. Σαμαρά σε συγκεκριμένες αλλαγές στους θεσμούς και ειδικά στο Σύνταγμα της χώρας, δεδομένου ότι το 2013 είναι χρονιά όπου μπορεί να τεθεί πλέον το θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος. Καμία αναφορά σε αναγκαίες αλλαγές στο σάπιο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας. Αντιθέτως διαπιστώσαμε μια αγωνία του πρωθυπουργού για διατήρηση της κατεστημένης παλαιοκομματικής πολιτικής κατάστασης και για διατήρηση του υπερσυγκεντρωτικού πρωθυπουργικού μοντέλου.
Υπενθυμίζουμε ότι τον Ιούλιο του 2011 ο κ. Σαμαράς είχε παρουσιάσει 31 προτάσεις για αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας (Νέο πολίτευμα εισάγει η ΝΔ), αλλά τώρα προφανώς τις λησμόνησε. Βέβαια είναι φυσικό. Ποιος εξουσιαστής θέλει άραγε να χάσει τμήματα της αυταρχικής εξουσίας του υπέρ του λαού;

Δεν υπάρχουν σχόλια: