Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κάτι είχε ακούσει κι ο Βενιζέλος για τη λίστα στις 3/10/2012


Αποκαλυπτικότατος διάλογος του Ευ. Βενιζέλου με τον Π. Τσίμα στο δελτίο του Mega, στις 3/10/12
Σε συνέντευξή του στο Mega, στις 3/10/12 και ενώ η λίστα βρίσκεται στο συρτάρι του, ο κ. Βενιζέλος δηλώνει, ή υποκρίνεται, ότι "οὐδὲν οἶδα" για τη λίστα, ότι πήρε το αυτί και το μάτι μου, μόνο στο δημόσιο διάλογο και φήμες από το διαδίκτυο.

Ερώτηση Παύλου Τσίμα: Αφού μου λέτε πώς δεν έχετε δει τη λίστα, πώς είστε σε θέση να πείτε ότι τα ακίνητα στο Λονδίνο είναι πιο σημαντικά από αυτήν τη λίστα; Ξέρετε τι περιλαμβάνει η λίστα; Ξέρετε για τι ποσά μιλάμε;
Απάντηση Ευάγγελου Βενιζέλου: Διότι απ' τα γενικά χαρακτηριστικά που έχω ακούσει στη δημόσια συζήτηση και έχω διαβάσει στο διαδίκτυο και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ξέρουμε ποιο είναι το επίπεδο στο οποίο κινούνται τα ποσά αυτά...

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στήριζε τον Γ. Παπακωνσταντίνου, τον οποίο θυσιάζει τώρα ως άλλη... Ιφιγένεια, προκειμένου να φυσήξει επιτέλους ούριος άνεμος στα πανιά της τρικομματικής κυβέρνησης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα πολιτικό «ρεσάλτο». Θέλει να παρεμποδίσει την κυβέρνηση να λειτουργήσει, θέλει να ρίξει την κυβέρνηση, θέλει να οδηγήσει τη χώρα στο χάος», δήλωσε τη Δευτέρα ο Ε. Βενιζέλος, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έπαρση αντίστοιχη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, ο κ. Βενιζέλος ταύτισε την ομαλή λειτουργία της πολιτικής ζωής του τόπου με τη δική του πολιτική επιβίωση.
Όμως, τα έργα και οι ημέρες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι καταγεγραμμένα. Οι πολιτικές ευθύνες του, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για μια σειρά άλλων υποθέσεων - νομοθετικές εξυπηρετήσεις σε: επώνυμους της Θεσσαλονίκης, βαρόνους των Media, χρεωμένες ΠΑΕ, διαπλεκόμενους τραπεζίτες όπως ο Λαυρεντιάδης, μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Μall, γερμανικές κατασκευαστικές εταιρίες οπλικών συστημάτων, συναδέλφους διωκόμενους υπουργούς με το νόμο περί ευθύνης υπουργών κ.ά. - έχουν ήδη αποτυπωθεί στο εκλογικό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και θα αποτυπωθούν ακόμη ευκρινέστερα στις επόμενες εκλογές. Ήρθε η ώρα πλέον να αναζητηθούν και οι ποινικές.
Και μην ανησυχείτε, κύριε Βενιζέλο, αν η χώρα άντεξε να κουβαλάει το "πολιτικό σας εκτόπισμα" τόσα χρόνια, σίγουρα θα τα καταφέρει πιο ξεκούραστα χωρίς αυτό στις πλάτες της.
Για το τέλος, μια υπενθύμιση της υποκριτικής δεινότητας του κ. Βενιζέλου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: