Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Φορολογική γενοκτονία - Θέλουν να κλείσουν φυλακή τους μικρομεσαίους Έλληνες για 1000 ευρώ

Να γεμίσουν τις φυλακές με εξαθλιωμένους από τα Μνημόνια Έλληνες, έστω κι αν χρωστούν μόλις 1000 ευρώ(!), μας απειλούν τώρα οι συγκυβερνώντες, καθώς θα είναι ιδιαίτερα σκληρές οι ποινές που θεσπίζονται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει τον Απρίλιο στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών, Γι’αννης Στουρνάρας εμφανίζεται αποφασισμένος να επιβάλλει με κάθε τρόπο την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, αλλά και την τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές.Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη δώσει σαφείς κατευθύνσεις, σε συνεννόηση πάντα με την τρόικα, για το περιεχόμενο του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με τη λήψη πειθαρχικών μέτρων και τη θέσπιση ποινών για όσους φοροδιαφεύγουν ή αρνούνται να πληρώσουν φόρους και χαράτσια. Προβλέπεται να χαρακτηριστεί ιδιώνυμο αδίκημα, προκειμένου οι ποινές να καθορίζονται ανεξάρτητα και να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος δεν καταβάλλει φόρους και χαράτσια θα οδηγείται στη φυλακή, ακόμα και για οφειλές 1.000 ευρώ!
Ταυτόχρονα αναμένεται να θεσμοθετηθεί η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών αλλά και περιουσιακών στοιχείων, χωρίς κανέναν από τους περιορισμούς που υπάρχουν μέχρι σήμερα, κάτι που αποτελεί και απαίτηση των Γερμανών.
Την ίδια ώρα, απλά «ραβασάκια» με φόρο 45% επί της διαφοράς των εμβασμάτων που έστειλαν στο εξωτερικό και των εισοδημάτων που δήλωναν στην εφορία, θα λάβουν από τις αρχές Φεβρουαρίου, όσοι από τους 25 χιλιάδες καταθέτες ξένων τραπεζών έχουν πάρει επιστολές από την γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και δεν έχουν υποβάλλει μέχρι τότε συμπληρωματικές δηλώσεις.
Αν εντός Ιανουαρίου δεν μεταβούν στις Εφορίες προκειμένου να δικαιολογήσουν τις υψηλές τους καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού τότε εντός του Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα αρχίσει να στέλνει ειδοποιητήρια.
Στο τέλος του μήνα εκπνέει η προθεσμία που τους έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών για να αποδείξουν ότι οι διαφορές εμβασμάτων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι δικαιολογημένες και προέρχονται από νόμιμα κεφάλαια για τα οποία έχουν πληρωθεί φόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: