Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Στον εισαγγελέα για τους εφιάλτες που έδωσαν μυστικά του Υπουργείου Άμυνας στην Τρόϊκα

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε
την εξής δήλωση: «Από τη περασμένη Δευτέρα (6 Αυγούστου 2012), σε τρεις αλλεπάληλες συνεντεύξεις μου, εκ των οποίων η μία στη κρατική ραδιοφωνία, έχω καταγγείλει την πληροφορία ότι η Τρόικα γνωρίζει μυστικά και κωδικούς που αφορούν τις δαπάνες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Οι πηγές μου δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερα οτι η Τρόικα ζητά περικοπές 1 δις ευρώ από το Υπουργείο,
την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τους ανακοίνωσε μειώσεις 560 εκατομμυρίων
ευρώ.
Η απάντηση της Τρόικας εξέπληξε τη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, καθώς έβαζε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κονδύλια από κωδικούς που μόνο με εκ των έσω πληροφόρηση θα μπορούσε να γνωρίζει.
Στις συνεντεύξεις μου, μάλιστα, διατύπωνα την άποψη ότι η πληροφόρηση της Τρόικας θα έπρεπε να είχε γίνει σε προγενέστερους χρόνους, (από πολιτικούς που υπηρέτησαν τυφλά την πολιτική των Μνημονίων).
Δυστυχώς οι καταγγελίες μου δεν βρήκαν απάντηση.
Τώρα, όμως που επαναλαμβάνονται και από άλλες πηγές, ζητώ από τον Υπουργό Άμυνας κ.Πάνο Παναγιωτόπουλο να πράξει το αυτονόητο:
Κατ’ αρχήν να πάρει δημόσια θέση για το θέμα και εάν πράγματι υπάρχει έστω και ψήγμα αληθείας, να παραπέμψει την υπόθεση για διερεύνηση στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Πρέπει να αποκαλυφθούν οι εφιάλτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: