Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τουομιόγια: "Το ευρώ έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης".

Ετοιμοι για μία ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης θα πρέπει να είναι οι ευρωπαίοι ηγέτες εκτιμά ο φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Ερκι Τουομιόγια σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ενώ μιλώντας για την Ελλάδα, τόνισε ότι είναι στο χέρι της χώρας η παραμονής της στο ευρώ.
Ο Τουομιόγια έκανε λόγο και για ένα «επιχειρησιακό σχέδιο για παν ενδεχόμενο» με το οποίο η χώρα του έχει προετοιμαστεί για ενδεχόμενη διάλυση της ευρωζώνης.
«Δεν υπάρχουν κανόνες για την έξοδο από το ευρώ, είναι μόνο θέμα χρόνου. Είτε ο Βορράς, είτε ο Νότος θα αποχωρήσουν, γιατί ο ζουρλομανδύας αυτού του νομίσματος έχει φέρει δυστυχία σε εκατομμύρια ανθρώπους και καταστρέφει το μέλλον της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας.
«Είναι η απόλυτη καταστροφή. Έτσι όπως πάμε θα μείνουμε χωρίς χρήματα. Όμως κανείς στην Ευρώπη δεν θέλει να φύγει πρώτος και να πάρει την ευθύνη», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως η διάλυση της ευρωζώνης θα μπορούσε να κάνει ισχυρότερη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Αυτό δεν είναι κάτι που προωθούμε στην Φινλανδία, ούτε η ίδια η κυβέρνηση. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η διάλυση της ευρωζώνης δεν σημαίνει το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσε να κάνει την ΕΕ να λειτουργεί καλύτερα», είπε ο Τουομιόγια.
Μιλώντας για την Ελλάδα, ο Φινλανδός υπουργός, δήλωσε ότι «είναι στο χέρι των Ελλήνων το αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ. Δεν μπορούμε να διώξουμε την Ελλάδα. Δεν μπορούμε να διακόψουμε το δανεισμό που θα την οδηγήσει στην χρεοκοπία».
Από: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: