Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Δ. Στρατούλης: Να κηρυχθεί η Ελλάδα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκη

Να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ και σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ενώ εξέφρασε τη στήριξή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις δηλώσεις του περί χρεοκοπίας, λέγοντας ότι «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, αλλά η επιβίωση του ελληνικού λαού».
Σε συνέντευξή του στον Flash, ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι κηρύσσοντας κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η χώρα επιλέγει την επιβίωση του λαού και σταματάει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο».
Η διακοπή αποπληρωμής του χρέους, πρόσθεσε, θα οδηγήσει στην προοπτική για διαπραγμάτευση του μεγαλύτερου τμήματός του και αν δεν υπήρχε συμφωνία θα σταματούσε ολοκληρωτικά η εξυπηρέτησή του.
«Τρίτος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΔ.
Ο λαός δεν πρέπει να εγκλωβιστεί αναζητώντας με ποιο τρόπο θα συνεχίσει να πληρώνει τις συνέπειες της κρίσης και της νέας χρεοκοπίας που είναι ήδη δρομολογημένη και του το κρύβουν, υποστηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι αρκετά ο λαός πλήρωσε τα ψέμματα των κομμάτων της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: