Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

ΤΩΡΑ ! Εκοψαν τα δώρα στις κύριες και επικουρικές συντάξεις ! Αλλη μια προσφορά των «μπράβων» της φράου Μέρκελ στην τρίτη ηλικία!!

Παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου, φαίνεται ότι τα ήδη κομμένα στο ελάχιστο δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και το επίδομα αδείας , θα καταργηθούν μετά από συμφωνία της Τρόικας Εξωτερικού με την Τρόικα .... Εσωτερικού!
Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ θα περιλαμβάνει και αυτό το ... θεραπευτικό για την οικονομία μας μέτρο! Μέτρο που αναμένεται να δώσει άλλο ένα χτύπημα στους συνταξιούχους αλλά και στην αγορά που πνέει τα λοίσθια!
Το συναρπαστικό αυτό μέτρο όπως και η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή επιδομάτων καθώς και άλλα που θα χαροποιήσουν ιδιαίτερα τους συνταξιούχους που προεκλογικά λάμβαναν υποσχέσεις του τύπου "όχι άλλες περικοπές", συζητούνται στη σύσκεψη που έχει αυτή την ώρα η ηγεσία του υπουργείου οικονομικών μαζί με τον υπουργό Εργασίας... Γιάννη Βρούτση.
Πάντως είναι γεγονός, ότι όσοι πίστεψαν ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, θα διαψευστούν οικτρά όχι μόνο από τις ανακοινώσεις που έρχονται αλλά και από τις επόμενες, που θα αφορούν στη νέα δόση του δανείου!
Οι "μπράβοι" λοιπόν της φράου Μέρκελ, ήρθαν, είδαν, κι επέβαλαν νέα μέτρα στα γνωστά υποζύγια, που μετά από αυτά, ίσα-ίσα που θα αρκούν για την επιβίωσή τους!
Και το γελοίο είναι, ότι οι Ενώσεις των Συνταξιούχων, ούτε καν να διαμαρτυρηθούν δεν θα μπορούν, αφού προεκλογικά προέτρεπαν αναφανδόν τα μέλη τους να ψηφίσουν. Μνημονιακά για να έχουν φάρμακα!! Γιατί χωρίς Βενιζέλο και Σαμαρά, η χώρα δεν θα είχε καύσιμα και φάρμακα! Ξέχασαν όμως να τους πουν, ότι μετεκλογικά, δεν θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί από τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων! Συνεπώς, η πλειοψηφία των συνταξιούχων, καλείται για άλλη μια φορά, όχι απλά να σφίξει το ζωνάρι, αλλά πολύ περισσότερο, να ξανα-μάθει να ζει στην πείνα, όπως τον παλιό καλό καιρό της Κατοχής!Ερχονται δύσκολοι καιροί για τους συνδικαλιστές των Ταμείων δεν συμφωνείτε;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: