Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

51 φωτιές σε όλη την Ελλάδα - Ολα τα μέτωπα

Κλαίει όλη η Χίος για την τεράστια οικολογική και οικονομική καταστροφή.Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης.
Για τρίτη μέρα μαίνεται η φωτιά στη Χίο ενώ έχουν αποτεφρωθεί περισσότερα απο 70.000 στρέμματα.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική το κύριο μέτωπο είναι κοντά στα χωριά Αυγώνυμα και Ανάβατος όπου συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές και 79 στρατιώτες, 11 υδροφόρα οχήματα. Κατα τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης.
Απο το πρωί έχουν ξεσπάσει 51 πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα.
Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην Τροιζηνία. Μιλώντας στο Newsit ο δήμαρχος Πόρου μιλησε για κόλαση. "Είναι τέτοια η ταχύτητα του ανέμου που εξαπλώνεται η φωτιά σε χρόνο ρεκόρ."
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας, όπου επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, και 26 άτομα πεζοπόρο.
Συναγερμός και στην περιοχή του Αγρινίου, οι καπνοί πνίγουν τον κάμπο.
Πλήθος από πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πελοπόννησο καίγοντας κυρίως δασικές εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες κυρίως με ελιές, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες την πυρκαγιά στην περιοχή Κοχυλού, στην Άνδρο. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Για δεύτερη μέρα σε εξέλικη είναι οι φωτιές στο Σκουτάρι Λακωνίας, στην περιοχή Δρύαλος Λακωνίας, στις περιοχές Έξω Χώρα και Ορθονιές στη Ζάκυνθο. Προληπτικά εκκενώθηκε το χωριό Καμπί, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας εκδηλώθηκαν και άλλες δύο πυρκαγιές στο νησί, στις περιοχές Υπεράγαθο και Γάλαρο, μικρότερης έντασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: