Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Τα δύο σενάρια του ασφαλιστικού

Αντικρουόμενα σενάρια εξετάζονται από την κυβέρνηση ως προς τις τελικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.
Το σκληρό σενάριο περιλαμβάνει τη χορήγηση της βασικής σύνταξης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας και το ύψος της με βάση εισοδηματικά κριτήρια.
Σύμφωνα με άλλο σενάριο μπορεί κάποιος να πάρει τη βασική σύνταξη με τη θεμελίωση συντοξιοδοτικού δικαιώματος και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.
Στόχος πάντως, παραμένει η παραμονή των ασφαλισμένων στην εργασία για όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια καθώς από αυτό θα εξαρτάται το ύψος των συντάξεων.

"Ναι" στην αύξηση των ορίων ηλικίας λέει ο ΟΟΣΑ

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που μελετώνται στην Ισπανία, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Άνχελ Γκουρία, δήλωσε από τη Μαδρίτη ότι οι κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων και η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, είναι "περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ" και θα χρησιμεύσουν για να καθησυχαστούν οι αγορές. Ωστόσο, επεσήμανε ότι "η Ελλάδα και η Ισπανία δεν είναι συγκρίσιμες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: