Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Η απεργία στο επίκεντρο των BBC και CNN

Το απεργιακό κύμα που θα σαρώσει σήμερα την Ελλάδα δεν πέρασε απαρατήρητο από τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το BCC και το CNN.«Δυο εκατομμύρια κόσμος στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία κατά της επιβολής των μέτρων λιτότητας. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους. Είναι η δεύτερη γενική απεργία σε δυο εβδομάδες και συμπίπτει με την αυξανόμενη οργή στην Ελλάδα για τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση ανταποκρίθηκε στην κρίση.
Θα είναι μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση από όταν η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές για να θέσει υπό έλεγχο το έλλειμμα και το χρέος της χώρας», αναφέρει το κείμενο του BBC, τονίζοντας ότι το δημόσιο έλλειμμα ανέρχεται στο 12,7%.

«Κλειστή η Ακρόπολη»

Οι Βρετανοί εμφανίζονται εξόχως ενημερωμένοι για την απεργιακή κινητοποίηση στην Ελλάδα. «Για δεύτερη φορά αυτό το μήνα, ο ελληνικός εναέριος χώρος θα κλείσει και η χώρα θα απομονωθεί για τις επόμενες 24 ώρες. Αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης και της Ακρόπολης, θα είναι κλειστοί για τους τουρίστες, συρρικνώνοντας τη διεθνή εικόνα της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Στο κείμενο γίνεται αναφορά και στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, ενώ σημειώνεται πως «παρά τις διαμαρτυρίες, φαίνεται πως η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να εφαρμόσει σκληρότερα μέτρα για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: