Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ανοικτό παραμένει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

«Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν έχει τύχει οριστικού διακανονισμού. Δεν έχουμε παραιτηθεί ποτέ. Το θέμα υφίσταται στις διμερείς σχέσεις».
Την κατηγορηματική αυτή δήλωση έκανε απο το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «προέχει ωστόσο να βάλουμε τάξη στο σπίτι μας, αυτό θα πει πατριωτισμός. Προέχει βέβαια να τηρούν οι εταίροι και τις δικές τους δεσμεύσεις».
Σε ό,τι αφορά τα «ατυχή, προσβλητικά και ανακριβή που γράφτηκαν χαίρομαι που η κυβέρνηση της Γερμανίας πήρε αποστάσεις μέσω του πρέσβη στην Ελλάδα».
Κεραυνούς κατά των Γερμανών εξαπέλυσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του.
«Οι Γερμανοί είναι ενοχλημένοι γιατί αρχίσαμε να κάνουμε κριτική για την κλοπή που υπάρχει, είναι κλεπταποδόχοι οι Γερμανοί», τόνισε και αναφέρθηκε σε προϊόντα γερμανικών καταστημάτων που στη χώρα μας πωλούνται ακριβότερα.
«Αυτό είναι κλεπταποδοχή», σημείωσε και πρόσθεσε: «Γιατί να πληρώνω περισσότερο από ό,τι στη Γερμανία;».
«Μας κλέβουν, μας τα χρωστάει η Γερμανία, δεν πάει επαίτης ο Έλληνας πρωθυπουργός, να πάει να τα απαιτήσει. Δώστε μας πίσω τα κλεμμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι δεν μπορούμε να τους δώσουμε τα πάντα, τους δώσαμε τον ΟΤΕ, τα ναυπηγεία, το αεροδρόμιο», πρόσθεσε.
Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πρόσκληση που απηύθυνε ο Μπαράκ Ομπάμα στον Πρωθυπουργό να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, χαρακτήρισε το ταξίδι στην Ουάσιγκτον «επιβεβλημένο», για να καταλάβουν «οι Βρυξέλλες ότι υπάρχει και άλλη δίοδος».
Απευθυνόμενος στον κ. Παπανδρέου ενόψει του επερχόμενου ταξιδιού σημείωσε: «Είναι ευκαιρία να επεξεργαστείτε και όλα τα πράγματα που γίνονται στη γειτονιά μας».
Σημιεώνεται πάντως ότι ο Πρωθυπουργός θα επισκεφτεί και το Βερολίνο, στις 5 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: