Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010

Ελπίδα για την αντιμετώπιση του καρδιακού

Η προσωρινή παύση της κυκλοφορίας του αίματος στο χέρι αποτρέπει τις καταστρεπτικές συνέπειες που επιφέρει η καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με Δανούς επιστήμονες. Η έρευνα υποστηρίζει ότι η διαδικασία αυτή θέτει εν ενεργεία τους φυσικούς μηχανισμούς της καρδιάς, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την έλλειψη οξυγόνου στο ζωτικό αυτό όργανο.
Η μελέτη έγινε ανάμεσα σε 150 ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρονταν σε νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, οι γιατροί διέκοψαν την κυκλοφορία του αίματος στο χέρι όλων των ασθενών, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα διακοπής της κυκλοφορίας και παρατήρησαν ότι η ζημιά ήταν μικρή στον ιστό της καρδιάς.
Οι Δανοί ερευνητές ανέφεραν ότι διενήργησαν το πείραμα σε ασθενείς που παρουσίασαν σοβαρά φαινόμενα καρδιακής προσβολής, επειδή είχε κλείσει εντελώς η στεφανιαία αρτηρία τους. Ουσιαστικά, πρόκειται για μία θεωρία που υποστηρίζει ότι η ζημιά που προκαλείται από ένα καρδιακό επεισόδιο μπορεί να είναι μικρότερη, εάν παύσει η κυκλοφορία του αίματος ενός «απομακρυσμένου» σώματος, όπως για παράδειγμα το χέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: