Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Τα προαπαιτούμενα της τρόικα στοχεύουν καθαρά στην εξόντωση του Ελληνικού λαού!

Η τρόικα - μας λέει η κυβέρνηση - για να μας δώσει τη δόση των 9,2 δισ. ευρώ, θέλει ένα σκληρό φορολογικό που σκοτώνει την ανάπτυξη και στέλνει τους μικροεπαγγελματίες στην αυτοκτονία. Θέλει - από που και ως που - αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ η οποία διακινεί παρανόμως και εκβιαστικά στους λογαριασμούς της και το χαράτσι του Βενιζέλου. Θέλει αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα επειδή του έχει δανείσει μέσω της ΕΚΤ (όλοι οι άλλοι κλάδοι να καταστραφούν δεν την νοιάζει) και φυσικά θέλει απολύσεις - αποχωρήσεις από το Δημόσιο. Δεν μας λέει όμως πως με 1,5 εκ. ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και περίπου 100.000 απολύσεις στο δημόσιο - όπως επιθυμεί - ποιος θα βρει λεφτά για να πληρώσει τους αυξημένους φόρους, τα χαράτσια και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Δεν την νοιάζει. Γιατί δεν θέλουν να μπορούμε να τους πληρώσουμε γιατί έτσι δεν θα πάρουν τα φιλέτα μας τζάμπα σε ώρα ανάγκης!
Οι παραπάνω παράλογες απαιτήσεις της τοκογλυφικής τρόικας και των κυβερνητικών συνεργατών της ( 160 βουλευτών ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ) είναι η εφαρμογή του σχεδίου άλωσης της Ελλάδας, που ξεκίνησε με το άνοιγμα της Κερκόπορτας στο ΔΝΤ από τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Ευάγγελο Βενιζέλου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος σήμερα διώκεται για απιστία και απάτες κατά του Ελληνικού λαού με τη λίστα Λαγκάρντ. Και αφού η πρώτη κυβέρνηση που μας έβαλε στο Μνημόνιο ενδεχομένως έκανε απάτες, τότε γιατί η υπογραφή τους στο έγγραφο της ένταξης της χώρας στο φτωχοκομείο της ΔΝΤ να είναι έγκυρη;
Αυτή ήταν η κομπίνα. Βρήκαν πολιτικούς που έβαλαν αυτή την υπογραφή, τους έκαναν μετά καθηγητές στο Χάρβαρντ, διαχειριστές ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων στις λίστες φοροδιαφυγής, για να πάρουν όλη την Ελλάδα σπιθαμή προς σπιθαμή ακόμη και τα αδρανή χωράφια του φτωχού αγρότη που τάχει για ώρα ανάγκης, που θα τα φορολογήσουν χωρίς να τα βάλουν στο σχέδιο πόλης, για να τα πάρει η εφορία και οι τοκογλύφοι για ένα κομμάτι πικρό ψωμί!
Όπως αποκαλύπτει η έγκυρη εφημερίδα "Καθημερινή", στις 21 Ιανουαρίου θα είναι το πρώτο «τεστ» της τρόικας για την πορεία εφαρμογής του Μνημονίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εurogroup. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα έχει τον χρόνο να δείξει ότι αυτή τη φορά δεν θα κωλυσιεργήσει. Αλλωστε, το μόνο που ζήτησε η τρόικα πριν από το «διάλειμμα» των Χριστουγέννων ήταν «εφαρμογή», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Στο πλαίσιο αυτό δεν έχει ακόμα οριστεί κάποια επίσκεψη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα εντός του Ιανουαρίου. Το Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου θα αποφασίσει για την εκταμίευση ή μη της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ που έχει σχεδιαστεί να διατεθεί εντός του τρέχοντος μηνός, αναλόγως με το εάν η κυβέρνηση έχει προχωρήσει ή όχι στις δράσεις που έχουν χαρακτηριστεί προαπαιτούμενες.
Σε αυτές περιλαμβάνεται η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου που βρίσκεται ήδη στη Βουλή και η έγκριση της αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ. Το φορολογικό αναμένεται να έχει εγκριθεί έως τις 11 Ιανουαρίου, ενώ στο πρώτο 15νθήμερο του μήνα θα πρέπει να έχει εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για την αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΔΕΗ. Οι αυξήσεις θα γίνουν σε τρεις δόσεις. Μία αναδρομική από 1η Ιανουαρίου, η δεύτερη τον Μάρτιο και η τελευταία τον Μάιο, ενώ εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης του 11%.
Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο εργάζεται πάνω και σε άλλα ζητήματα που δεν είναι προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 9,2 δισ. ευρώ. Τις τελευταίες μέρες υπάρχει έντονη κινητικότητα γύρω από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Μέσα στον Ιανουάριο το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει ολοκληρωθεί η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Επίσης, θα πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, δεδομένου μάλιστα ότι από τα 9,2 δισ. ευρώ, τα 7,2 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
Μπορεί μέσα στον Ιανουάριο να μην έχει «κλειδώσει» κάποια επίσκεψη της τρόικας, αλλά έχει προγραμματιστεί να καταφθάσουν στελέχη του προσωρινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EFSF). Ο λόγος της αποστολής αυτής είναι να εξειδικευτούν οι λεπτομέρειες λειτουργίας του ειδικού λογαριασμού που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και έχει δημιουργηθεί για να γίνονται οι πληρωμές του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η Ελλάδα θα πρέπει να ενημερώνει εγκαίρως για το τι πληρωμές έχει να κάνει, ενώ θα πρέπει να διαθέτει και απολογιστικά στοιχεία για την κίνηση του λογαριασμού προς το EFSF.
Το επόμενο βήμα θα είναι η επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου εντός του Φεβρουαρίου, ενώ στις 19 ή στις 26 του μήνα θα ξεκινήσει και ο τριμηνιαίος έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας. Σε αυτήν την αποστολή θα πραγματοποιηθεί ένας γενικός έλεγχος στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων και η δόση που θα πρέπει να εκταμιευθεί ανέρχεται στα 2,8 δισ. ευρώ. Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο «καυτή πατάτα». Το σχέδιο των τριμηνιαίων αποχωρήσεων από το Δημόσιο έως το 2014. Σημειώνεται ότι για φέτος θα πρέπει να αποχωρήσουν 25.000 υπάλληλοι. Παράλληλα, μέσα στον Μάρτιο θα πρέπει να μειωθούν εκ νέου οι τιμές των φαρμάκων, με στόχο να εκταμιευθούν 2,8 δισ. ευρώ. Απρίλιο ή Μάιο θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να έχει έτοιμο και να ψηφιστεί το «μεγάλο» φορολογικό που θα αλλάζει ολόκληρο το σύστημα όπως το γνωρίζουμε μέχρι τώρα.
Στο οικονομικό επιτελείο εργάζονται με στόχο η αποστολή της τρόικας τον Φεβρουάριο να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές Μαρτίου και να μη διαρκέσει μήνες - όπως η προηγούμενη- κατά τους οποίους η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτείται. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχουν εγκριθεί τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα έως τα μέσα Μαΐου. Και αυτό γιατί στις 20 Μαΐου θα πρέπει η Ελλάδα να αποπληρώσει ελληνικά ομόλογα ύψους 5,5 δισ. ευρώ που έχουν στην κατοχή τους η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης. Εάν τελικά προχωρήσει η μετάθεση των λήξεων των ομολόγων που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των τελευταίων, η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποχρέωση της αποπληρωμής περίπου 4 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.
Πηγή: kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια: