Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Αγκαζέ» Τόμσεν - Στουρνάρας στο Eurogroup του Λουξεμβούργου Πηγή: «Αγκαζέ» Τόμσεν - Στουρνάρας στο Eurogroup του Λουξεμβούργου


Ολοκληρώθηκε στις 14:30 του Σαββάτου η συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας με τους επικεφαλής της Τρόικα.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ο στόχος της κυβέρνησης είναι να καταβληθεί στην Ελλάδα έγκαιρα, η επόμενη δόση.
Οι δύο πλευρές, παρά το γεγονός ότι υπήρξε μικρή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, πρέπει να συνεχίσουν τις συνομιλίες για να κλείσει το πακέτο των μέτρων του 2013 αλλά και του 2014.
Η ελληνική πλευρά προσπαθεί να πείσει τους δανειστές να δεχθούν τη ρήτρα απόκλισης, κάτι που όμως προς το παρόν, οι δανειστές το αρνούνται.
Την Κυριακή δεν θα υπάρξει νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την Τρόικα, καθώς ο κ. Στουρνάρας μαζί με τους εκπροσώπους των δανειστών, Πολ Τομσεν, Κλάους Μαζούχ και Ματία Μορς θα ταξιδέψουν μαζί για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχουν στο Eurogroup της Δευτέρας.
Επιθυμία της ελληνικής πλευράς, όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους, στέλεχος του υπουργείου που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις είναι να υπάρξει μια θετική δήλωση στο Eurogroup για την ελληνική πλευρά από την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ή από τον Ολι Ρεν ή από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
Ο υπουργός Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με την Τρόικα κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: