Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Τελεσίγραφο Ρωσίας προς ΝΑΤΟ: “Σταματήστε την τουρκική εισβολή αλλιώς”

Τελεσίγραφο έστειλε στο ΝΑΤΟ η Ρωσία τις δραματικές στιγμές μεταξύ 3ης και 4ης ώρας, ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου, όταν συνεδρίαζαν τα μέλη της συμμαχίας προκειμένου να αποφασιστεί η ενεργοποίηση του άρθρου 4.
“Σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας η Ρωσία θα αναγκαζόνταν να επέμβει”, όπως μεταδίδουν διάφορα ρωσικα ΜΜΕ και μετέδωσε το Russia Today, φουλ για Γ’ ΠΠ δηλαδή.
Σε ετοιμότητα ετέθη το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας NOVOCHERKASSK, έμφορτο με πεζοναύτες και τροχοφόρα ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ,και SHORADS το οποίο είχε επισκεφθεί και τη Λήμνο, όπου και η εντυπωσιακή παρέλαση των ρώσων πεζοναυτών, και βρισκόνταν εκείνη την ώρα στο Β.Αιγαίο, με πορεία προς Ιόνιο πέλαγος , και θα ελάμβανε εντολή να κατευθυνθεί άμεσα ανατολικά για Συρία σε περίπτωση που το ΝΑΤΟ ενεργοποιούσε το άρθρο 4,με εντολή να αποβιβάσει τους διατιθέμενους πεζοναύτες προς ένωση των ήδη εγκατεστημένων στη Συρία πεζοναυτών.
Στο μεταξύ η ρωσική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο Ασφαλείας μπλόκαρε χθες, και πάλι σχέδιο απόφασης του ΟΗΕ, το οποίο καταδίκαζε την ρίψη οβίδων από το συριακό έδαφος σε τουρκικό χωριό.
Η ρωσική αντιπρόταση ζητάει την υιοθέτηση ενός ψηφίσματος το οποίο θα ζητάει αυτοσυγκράτηση και από τις δυο χώρες. Με αυτό τον τρόπο αφαιρούσε τη νομιμότητα επέμβασης στην Τουρκία και την προειδοποιούσε για το τι θα συναίβεναι αν συνέχιζε σε πορεία σύγκρουσης.
Έτσι είχαμε τη χαλαρή ανακοίνωση του ΝΑΤΟ των ίσων αποστάσεων και του ουσιαστικού “αδειάσματος” της Τουρκίας και στη συνέχεια την δήλωση Ερντογάν “ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για την εξαπόλυση οποιουδήποτε πολέμου”!
Προς τι το θέατρο των ψηφοφοριών στη βουλή τότε; Μήπως έσφιξαν τα…”γάλατα”, και άλλαξαν γνώμη;
Στο μεταξύ όσο διαδραματιζόντανε τα γεγονότα οι δυνάμεις του Άσαντ εξόντωναν στην κυριολεξία θύλακες των εισαγόμενων “εξεγερμένων” στο Χαλέπι και συγκεκριμένα στο προάστιο του Suleiman al-Halabi, αποδεικνύοντας έτσι το γιατί προκλήθηκε αυτό το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε μία αθώα μάνα και των επίσης αθώων 4 παιδιών της, για να προκληθεί επέμβαση με νόμιμο μανδύα από τους Δυτικούς.
Σε άλλες περιοχές της Συρίας όπως στο Deir-Ezzor και τα περίχωρά του τα αποτελέσματα ήταν το ίδιο επιβλητικά για το συριακό στρατό.
Συνεπώς το παιχνίδι χάνεται οι μισθοφόροι είναι πλέον στα όρια τους και δεν μπορούν να αντικαθιστούν τις απώλειές τους όπως στην αρχή, ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα της Δύσης έχει υποστεί τεράστια πλήγματα αφού όλο και περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν τους “επαναστάτες” μετά τα εγκλήματα εναντίον χριστιανικών πληθυσμών.
Άρα τι χρειαζόνταν άμεσα να σώσει την κατάσταση;
Μια αφορμή για επέμβαση.
Δεν υπάρχει;
Δεν πειράζει τη δημιουργούμε.
Τμήμα ειδήσεων defencener.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: