Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα - Η ελληνική σημαία στο αεροπλάνο που την μετέφερε

Η κα Μέρκελ έγινε δεκτή με τιμές αρχηγού κράτους. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς υποδέχθηκε την κ. Μέρκελ και ακολουθήθηκε όλο το προβλεπόμενο τυπικό, με την ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων, το τιμητικό άγημα και την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι στο αεροπλάνο της καγκελαρίου υπήρχαν δεξιά και αριστερά, μια ελληνική και μια γερμανική σημαία. Οπως τονίστηκε, αυτό έγινε από την κα Μέρκελ για λόγους συμβολισμού.
Την κα Μέρκελ συνοδεύει στην επίσκεψή της στην Αθήνα ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας Χ. Φούχτελ, ο οποίος έχει αναλάβει και τη δράση της «Task Force» όσον αφορά τη μεταφορά τεχνογνωσίας για τις αλλαγές στη δομή του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η κα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον Α. Σαμαρά, έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου.


Αυτή την ώρα γίνεται η κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών αλλά και οι επαφές των δύο αντιπροσωπειών. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά τις 4 μμ θα πραγματοποιηθούν δηλώσεις τους, και ακολούθως, στις 4:45 μμ, η κα Μέρκελ θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Έναν βαθύ πολιτικό συμβολισμό βλέπει το Μαξίμου πίσω από την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Αθήνα.
Θεωρούν ότι δεν είναι τυχαίο που έρχεται μία ημέρα μετά το Eurogroup και 10 ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου.
Aν όλα πάνε καλά σήμερα τα χέρια του Αντώνη Σαμαρά θα είναι λυμένα και θα μπορεί πιο εύκολα να θέσει τόσο το θέμα της εκταμίευσης της δόσης, όσο και της επιμήκυνσης στην Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
"Σήμερα μπορεί να μπουν τα θεμέλια και να ξεφύγουμε από τους αριθμούς και να βάλουμε πολιτικό περίβλημα στις διαπραγματεύσεις", λένε κύκλοι του Μαξίμου.
Στις 13.25 ακριβώς προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Ανγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Στις 13.25 ακριβώς προσγειώθηκε το αεροπλάνο της Ανγκελα Μέρκελ στο αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.
Η κα Μέρκελ βγήκε στις 13.30 ακριβώς από το αεροπλάνο φορώντας ένα λαχανί σακάκι και μαύρο παντελόνι. Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας και στην συνέχεια τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Η προγραμματισμένη άφιξη της κας Μέρκελ στην Ελλάδα είχε ορισθεί για τις 13.30. Ο κ. Σαμαράς έφτασε 45 λεπτά νωρίτερα στο αεροδρόμιο.
Ο πρωθυπουργός ανέθεσε στο υπουργείο Εξωτερικών το συντονισμό της υποδοχής της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Για την υποδοχή της στρώθηκε κόκκινο χαλί, όχι μόνο για να ανταποδώσουμε τις τιμές που αποδόθηκαν από τη Γερμανία στον Αντώνη Σαμαρά κατά την επίσκεψη του Αυγούστου στο Βερολίνο αλλά και γιατί είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ έρχεται να συναντήσει τον Αντώνη Σαμαρά.
Που σημαίνει ότι αν στην επόμενη επίσκεψή της είναι και πάλι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς, το κόκκινο χαλί θα μείνει στην αποθήκη!
Στο αεροδρόμιο, εκτός από τον πρωθυπουργό, βρίσκεται και ο υπουργός Εξωτερικών για να υποδεχτεί την καγκελάριο της Γερμανίας. Ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι εκείνος που θα συνοδεύσει την κα Μέρκελ προς το αεροδρόμιο για να αποχωρήσει, το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: