Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Παπούλιας προς Μέρκελ: Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του

Περνάμε δύσκολες στιγμές ως Ελληνικός λαός και αυτή την στιγμή επιλέξατε να έρθετε είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας προς την Άγκελα Μέρκελ.
Με τα πόδια πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο η Άγκελα Μέρκελ συνοδευόμενη από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
«Ο ελληνικός λαός έχει σχεδόν εξαντλήσει την αντοχή του», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τη γερμανίδα καγκελάριο.
Στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στην κ.Μέρκελ ότι η στιγμή που έρχεστε στην Ελλάδα είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή και ο Ελληνικός λαός περνάει δύσκολες στιγμές. “Και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδες στον ελληνικό λαό που υποφέρει. Και μιλάω ιδιαίτερα για αναπτυξιακά μέτρα αλλά και να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων που δυστυχώς είμαστε πρωταγωνιστές αφού είμαστε μπροστά ακόμη και από την Ισπανία. Και φυσικά να καταπολεμήσουμε την ανεργία και των γυναικών. Δεν έχω κάτι άλλο να σας πω αλλά χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε σήμερα εδώ”, κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά της η κ.Μέρκελ ευχαρίστησε τον Κάρολο Παπούλια και είπε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενη και μεγάλη τιμή που τον συναντά. “Γνωρίζω ότι η πορεία για την Ελλάδα είναι δύσκολη. Ήρθα εδώ με την ιδιότητα μου ως εταίρος και ως φίλη της Ελλάδας και θα βοηθήσουμε αλλά και θα στηρίξουμε όσο μπορούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές στιγμές”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: