Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Με ένα κιτσο-video η κα Κεφαλογιάννη προβάλλει και προσβάλλει την Ελλάδα

Έκπληξη και αηδία προκαλεί το χαμηλής υποστάθμης βιντεοκλίπ με το οποίο το Υπουργείο Τουρισμού και το visitgreece αποφάσισαν να προβάλλουν την Ελλάδα στο εξωτερικό για να προσελκύσουν τουρίστες.
Στα αρχικά συναισθήματα να προσθέσουμε επίσης και τον εκνευρισμό καθώς στη χώρα του υπερβολικού κόστους είμαι βέβαιος πως ένα φτηνοβίντεο σαν αυτό θα στοίχισε μερικά εκατομμύρια αντί για λίγα κατοστάρικα.
Το βίντεο ξεκινά με το κλασσικό πασίγνωστο “σήκω χόρεψε συρτάκι” για να διακοπεί βίαια από ένα bitato σουξεδάκι που ταιριάζει περισσότερο να ακούγεται κατά την ώρα της γυμναστικής στα πρωινάδικα.
Δηλαδή οι Λονδρέζοι θα αφήσουν την πόλη τους για να έρθουν στην Ελλάδα επειδή κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν αεροβική στο Southbank. Είναι κι αυτή μια άποψη.
Και αναρωτιέσαι…
Χάθηκαν οι ομορφιές της Ελλάδας; Πού είναι το Αιγαίο, το Ιόνιο, η Κρήτη, η Μακεδονία, η Θράκη, η Ηπειρος, η Πελοπόννησος, η Στερεα; Τα σπάνια τοπία μας και οι ακρογιαλιές; Εξαφανίστηκαν τα ιστορικά μας μνημεία; Αντικαταστάθηκαν από το γκρι μουντό ουρανό;
Τι απέγινε η ιστορία μερικών χιλιάδων χρόνων; Πού είναι οι αρχαίοι Έλληνες, οι επτά σοφοί και οι τραγικοί μας ποιητές; Πού βρίσκονται οι δεκάδες ένδοξοι αυτοκράτορες της Κωνσταντινούπολης; Αντικαταστάθηκαν από τους πολίτες του κόσμου;
Πού κρύφτηκαν ο Γκάτσος, ο Χατζηδάκης, ο Θοδωράκης, ο Ξαρχάκος, ο Παπαθανασίου;
Με λίγα λόγια ένα βίντεο που ταιριάζει περισσότερο για διαφημιστικό γνωστού αναψυκτικού ή φίρμας αθλητικών παπουτσιών επιλέχθηκε να προβάλλει μια χώρα, ένα έθνος με ιστορικό βάθος χιλιετιών ανά την υφήλιο.
Μπράβο κα Κεφαλογιάννη που φέρετε το λιγότερο την πολιτική ευθύνη για αυτό το ότι είναι τελός πάντων. Προφανώς δεν είστε μόνο “μοιραία” στην εμφάνιση αλλά και στις επιλογές σας

Δεν υπάρχουν σχόλια: