Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Αντιρρήσεις από την Ρεπούση και για ρυθμίσεις που αφορούν την Παιδεία

Αντιρρήσεις όχι μόνο για τα εργασιακά, αλλά και για τις ρυθμίσες που αφορούν την εκπαίδευση εξέφρασε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητήθηκε το πολυνομοσχέδιο, η κυρία Ρεπούση τόνισε πως «πέραν των εργασιακών υπάρχουν και άλλα, πιο πολλά ζητήματα που ενισχύουν την άποψη μας να μην το ψηφίσουμε το νομοσχέδιο, όπως το κεφάλαιο που αφορά το υπουργείο Παιδείας. Δεν κατανοούμε γιατί θέματα που αφορούν την παιδεία και χρειάζονταν διαβούλευση, για ποιο λόγο αποτελούν τμήμα αυτού του νομοσχεδίου και στην ουσία οξύνουν τις αντιθέσεις και δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέκρινε την κατάργηση οργανικών θέσεων δασκάλων και καθηγητών. «Ηταν μια κατάκτηση μετά από πολλούς αγώνες», είπε και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ο νομοθέτης να προβλέπει ότι με απόφαση υπουργού μπορεί να μετακινούνται.
«Είναι λάθος αυτό. Υπάρχουν τα υπηρεσιακά όργανα να το κάνουν. Πρέπει να διαφυλάξετε το κύρος του υπηρεσιακού συμβουλίου και να μην δώσετε την δυνατότητα να είναι στο χέρι του υπουργού η απόφαση αυτή», τόνισε η κυρία Ρεπούση.
Εντονη αντίθεση εξέφρασε και για τη θέσπιση κέντρων δια βίου μάθησης δύο επιπέδων. «Πού ακούστηκε το εκπαιδευτήριο να συναρτά το επίπεδο του από το κτίριο και όχι από το περιεχόμενο μάθησης. Θεσπίζετε κολέγια χωρίς να ορίζονται τα προσόντα αυτών που θα διδάσκουν σε αυτά. Χωρίς να έχουν διδακτορικό δίπλωμα θα μπορούν να διδάσκουν. Απορυθμίζετε την παροχή ιδιωτικής εκπαίδευσης», υπογράμμισε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: