Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού - Ερχονται βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη καθώς από το μεσημέρι και από τα Βόρεια αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και έντονες στα ανατολικά καταιγίδες.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού έχει ως εξής:
Μακεδονία - Θράκη
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες το βράδυ στη Χαλκδική θα είναι κατά τόπους έντονες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου - Ηπειρος - Δυτική Στερεά - Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός:Αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ και από τα βόρεια αναμένεται βαθμιαία βελτίωση
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 ενισχυόμενοι βαθμιαία στο Ιόνιο σε 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία - Ανατολική Εύβοια - Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αρχικά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τη νύχτα είναι πιθανόν να σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ που βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειονατολικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς
Κυκλάδες - Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ σποραδικές καταιγίδες;. Τη νύχτα τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.
Άνεμοι: Στη Κρήτη Δυτικκοί 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες βορειοδυτικοί 4 που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάννησα
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν, οι βροχές θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι το απόγευμα στα βόρεια 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24. Στα βόρεια έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ σποραδικές καταιγίδες. Πιθανόν τη νύχτα στα βόρεια και ανατολικά τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Αρχικοί δυτικοί βορειοδυτικοί 3 μνε 5 μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα 4 με 6 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: