Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ξεδιάντροποι.Στα μουλωχτά πάνε να εξαιρέσουνε τους υπαλλήλους του Υπ. Οικονομικών απο τις μειώσεις μισθών!

Το θράσος τους δεν έχει όριο.Την ώρα που οι μισθοί όσων ελλήνων ακόμη δουλεύουν, έχουν εξανεμιστεί, η κυβέρνηση προωθεί με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καλείται να υπογράψει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, να εξαιρέσει μόνο τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών από τις μειώσεις μισθών!
Πρόκειται για τις μειώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι για όλο τον Δημόσιο τομέα, με πρόσχημα ότι οι εφοριακοί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΥΠΟΙΚ δεν έχουν λάβει ακόμη «το κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων».
Η «εξαίρεση» είναι καλά κρυμμένη στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή στις 4 Οκτωβρίου για την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά μεταξύ άλλων στις τροποποιήσεις του Μεσοπρόθεσμου την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις δημόσιες επιχειρήσεις κ.α
Έρχεται δε μόλις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η εφαρμογή των διατάξεων για τις περικοπές επιδομάτων που θα ισχύσουν από 1ης Νοεμβρίου για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους στο πλαίσιο του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο που ψηφίστηκε το 2011.
Η εξαίρεση επιχειρείται να περάσει με το άρθρο 4 του εν λόγω νομοσχεδίου στην παράγραφο 2 του οποίου αναφέρεται ότι:
2α. «η εφαρμογή των διατάξεων της περίπτωσης β΄του τελευταίου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4024/2011 αναστέλλεται μέχρι την πλήρη εφαρμογή των προβλεπόμενων στις διατάξεις του άρθρου 19 του ίδιου νόμου».
2β: Η ισχύς της παρούσας παραγράφου αρχίζει την 3η Οκτωβρίου 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια: