Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Κρυφτούλι με την ώρα άφιξης της Μέρκελ στην Αθήνα! - Ξεχάστε το ΜΕΤΡΟ από σήμερα στις 15.00! - Κλειστοί οι σταθμοί σε ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ!

- Δίνουν συνεχώς διαφορετικές ώρες άφιξης - Το μόνο σίγουρο ότι στις 16.45 θα δεί τον Κ. Παπούλια
- Όλα τα μέτρα ασφαλείας - Αποκλεισμένα τα πάντα γύρω από το Σύνταγμα
- Επί ποδός “πολέμου” 7.000 αστυνομικοί - Επί 24ωρο θα πετάνε ελικόπτερα
- Θα αποκλειστεί και η διαδρομή που θα ακολουθήσει - Σχέδιο να μην δει καν τους διαδηλωτές η Καγκελάριος
Από σήμερα τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της αυριανής επίσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.
Σήμερα και ενόψει του απογευματινού συλλαλητηρίου θα μείνουν κλειστοί θα παραμείνουν από τις 3 μετά το μεσημέρι, οι σταθμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.
Όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα δοθούν και πάλι προς χρήση στο επιβατικό κοινό μετά το πέρας των συγκεντρώσεων και ύστερα από νέα εντολή της αστυνομίας.
Αρχικά οι πληροφορίες έλεγαν ότι η Ανγκελα Μέρκελ θα φτάσει στην Αθήνα στις 12.00. Όμως αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, άλλαξε και έτσι θα δει στις 16.45 τον Κάρολο Παπούλια και στη συνέχεια τον Αντώνη Σαμαρά.
Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ. Το προς τιμή της γεύμα αναμένεται να παρατεθεί στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.
ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
Με ένα σχέδιο ... αλά Κλίντον ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Αθήνα τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Ουσιαστικά θα γίνει μια προσπάθεια οι διαδηλωτές να μείνουν μακριά, πολύ μακριά από το κέντρο. Το Σύνταγμα δηλαδή, αλλά και το Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι αποκλεισμένες περιοχές.
Επί ποδός τίθενται 7.000 ένστολοι και μη αστυνομικοί. Ουσιαστικά τα μέτρα θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα οπότε και δεκάδες κλούβες των ΜΑΤ θα πάρουν επίκαιρες θέσεις σε κομβικά σημεία περιμετρικά του κέντρου.
Από τη στιγμή που η Γερμανίδα Καγκελάριος αφιχθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο συναγερμός θα σημάνει κόκκινο.
Σταδιακά η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Άγκελα Μέρκελ θα κλείνει. 'Ηδη όμως θα έχει μπλοκάρει όλο το κέντρο.
Ο ειδικός φράκτης θα μπει στο πλάι της Βουλής, ενώ στην πλατεία Συντάγματος θα κάνουν και πάλι της εμφάνισή τους τα γνωστά κάγκελα για τις διαδηλώσεις.
Ταυτόχρονα οι κλούβες των ΜΑΤ θα κλείσουν κάθε πρόσβαση σε κεντρικούς δρόμους όπως: Βασιλέως Κωνσταντίνου, Βασιλίσσης Σοφίας, Συγγρού, στο ύψος των Στύλων του Ολυμπίου Διός, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας, Πειραιώς, Αθηνάς.
Το σχέδιο είναι οι πορείες και οι διαδηλωτές να μην μπουν καν στο κέντρο. Για το σκοπό αυτό επίκαιρες θέσεις θα πάρουν και οι υδροφόρες της ΕΛ. ΑΣ. Ο γνωστός “Αίαντας” και άλλες τρεις.
Ταυτόχρονα 2 ελικόπτερα θα πετούν σε όλα τα καίρια σημεία και θα δίνουν κατευθύνσεις στις επίγειες δυνάμεις.
Εκατοντάδες μηχανές της ΕΛ.ΑΣ (ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ-Ζ) θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, ενώ υπάρχουν σχέδια για προληπτικούς ελέγχους περιμετρικά του κέντρου.
Ουσιαστικά έχει στηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων μόνο για την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελάριου στη ΓΑΔΑ, οι εντολές είναι σαφής.
Κανείς δεν θα πλησιάσει τους χώρους όπου θα βρεθεί η Άγκελα Μέρκελ, αλλά ούτε και τη Γερμανική Πρεσβεία.
http://www.newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: