Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Θυμάται τα πάντα λεπτομερώς

Ένας άντρας, από τις ΗΠΑ, έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να θυμάται ότι έχει κάνει στην ζωή του από την ηλικία των πέντε ετών! Ο 58-χρονος Μπόμπ Πετρέλα, τηλεοπτικός παραγωγός από την πόλη του Λος Άντζελες, θυμάται τα πάντα λεπτομερώς σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί σοκ.
Για την ακρίβεια, διαγνώστηκε με "hyperthymestia", δηλαδή υπερβολική ανάπτυξη μνήμης, όταν πήρε μέρος σε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια με θέμα την μνήμη.
Η σπάνια αυτή κατάσταση που ονομάζεται Super Autobiographical Memory έχει εντοπιστεί μόνο σε τέσσερις ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
Ο 58-χρονος κύριος θυμάται την ημέρα και ημερομηνία που έχει συναντήσει κάποιον και όλες τις λεπτομέρειες της συζήτησης τους ανεξαρτήτως πόσα χρόνια έχουν περάσει.
Ο κύριος Μπόμπ Πετρέλα ανακάλυψε το ταλέντο στο δημοτικό σχολείο όταν περνούσε εύκολα τα τεστ χωρίς να χρειαστεί να κάνει ποτέ επανάληψη του διαβάσματος.
"Θυμάμαι καλύτερα τα γεγονότα που με ενδιαφέρουν περισσότερο. Επίσης θυμάμαι όλα τα τηλεφωνά των ανθρώπων που επικοινωνώ. Πριν δυο χρόνια έχασα το κινητό μου, οι περισσότεροι θα είχαν πανικοβληθεί, αλλά εγώ δεν είχα περάσει στην μνήμη του κινητού τα τηλέφωνα αφού τα είχα όλα στην δική μου μνήμη," είπε ο κύριος Μπόμπ Πετρέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: