
Η σχετική επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διατροφολογικό περιοδικό "American Journal of Clinical Nutrition" μελέτησε 810 ενήλικες ηλικίας 25 - 79 ετών, συμπέρανε ότι δεν έχουν όλες οι θερμίδες το ίδιο αποτέλεσμα για το πάχος και ότι η έμφαση πρέπει να δοθεί στις "υγρές" θερμίδες παρά στις "στερεές".
Τα ποτά που κατ' εξοχήν αυξάνουν το βάρος είναι όσα περιέχουν ζάχαρη (αναψυκτικά, φρουτοχυμοί κ.α.), τα οποία είναι η κύρια πηγή "υγρών" θερμίδων.Η αύξηση της κατανάλωσης των τελευταίων έχει συμβαδίσει με την επιδημία της παχυσαρκίας,που πλήττει την πλειονότητα των ενηλίκων και αποτελεί δυνητική αιτία προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης.
Άλλα ποτά,όπως τα διαιτητικά (που περιέχουν τεχνητές γλυκαντικές ουσίες) και τα αλκοολούχα,επίσης συνδέονται με το πάχος,αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου