Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Τα «ευρω - κορίτσια» του Σίλβιο

Ελεονόρα Γκατζιόλι
Η τάση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να προκαλεί με τις πολιτικές -και μη- αποφάσεις του είναι γνωστή. Γνωστή είναι, επίσης, η αδυναμία του στο γυναικείο φύλο. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, συνδυάζοντας τις δύο αυτές πτυχές της προσωπικότητάς του, αποφάσισε να συμπεριλάβει στη λίστα του κόμματός του για τις ευρωεκλογές τέσσερις «αιθέριες» υπάρξεις από το χώρο του θεάματος, προσδοκώντας την άνοδο των εκλογικών του ποσοστών τον προσεχή Ιούνιο.Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «θέλω δροσερά, νέα πρόσωπα, για να ανανεώσω την εικόνα της Ιταλίας και του κόμματός μου στην Ευρώπη».Οι τέσσερεις καλλονές, που έλαβαν το «χρίσμα» του Ιταλού πρωθυπουργού, είναι η Μπάρμπαρα Ματέρα, φιναλίστ των ιταλικών καλλιστείων του 2000, η οποία πλέον κερδίζει τον «επιούσιο» εργαζόμενη στην κρατική τηλεόραση RAI, η πρώην παίκτρια του «Big Brother», Άντζελα Σότζιο, γνωστή από την φωτογράφησή της στο πλευρό του Μπερλουσκόνι στη βίλλα του στη Σαρδηνία και οι εντυπωσιακές ηθοποιοί Καμίλα Φεράντι και Ελεονόρα Γκατζιόλι.
Άντζελα Σότζιο
Το γεγονός ότι καμία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές δεν έχει πολιτική εμπειρία δεν αποτέλεσε εμπόδιο στα σχέδια του Καβαλιέρε, ο οποίος ανέθεσε σε βετεράνους Ιταλούς πολιτικούς την εκπαίδευσή τους. Ήδη στα γραφεία του κόμματος του Λαού της Ελευθερίας έχει στηθεί ένα άτυπο φροντιστήριο, όπου η ευρωπαϊκή ιστορία και ζητήματα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα αποτελούν τη «διδακτέα ύλη».
Καμίλα Φεράντι

Παράλληλα, πρόσφατη δημοσκόπηση παρουσιάζει τη δημοτικότητα του Μπερλουσκόνι να έχει εκτοξευτεί στο 73,5%, 14 ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από τον τρίτο της σχετικής λίστας Μπαράκ Ομπάμα, γεγονός το οποίο έδωσε το έρεισμα στον -πάντα- αυτάρεσκο Ιταλό πρωθυπουργό και μεγιστάνα των media να δηλώσει ότι είναι «ο πιο αγαπητός ηγέτης στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: