Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Επιχείρηση μπαμπάς...

Αισθάνεστε καμιά φορά ότι εσείς κατευθύνετε την οικογένειά σας; Παίρνετε όλες τις αποφάσεις και έχετε τον πρώτο λόγο στην ανατροφή των παιδιών σας; Σίγουρα ναι. Μήπως όμως πρέπει να βάλουμε στο παιχνίδι και τον μπαμπά;
Ο μπαμπάς λείπει από το σπίτι περισσότερες ώρες απ’ ότι η μαμά γι’ αυτό και η μαμά έχει το γενικότερο πρόσταγμα. Είναι καλό όμως να πείσουμε τον μπαμπά να ασχολείται περισσότερο με το παιδί αφού και οι δύο το έχουν τόσο πολυ ανάγκη. Θα το θέλει και ο ίδιος απλά οι πολλές ώρες εργασίας ή ακόμη και η συνεχής ενασχόληση της μαμάς πολλές φορές δεν τον αφήνει.Δείξτε του ότι εσείς και το παιδί σας τον έχετε ανάγκη έτσι ώστε να πάρει τα ηνία και την πρωτοβουλία να κάνει και αυτός πράγματα. Μην ξεχνάτε ότι η ποιότητα της ζωής των παιδιών σας εξαρτάται και από τους δύο. Μαθαίνουν να τα αντιμετωπίζουν όλα με μεγαλύτερη ευκολία και αυτοπεποίθηση.
Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα μάθει στο αγόρι αλλά και στο κορίτσι της οικογένειας ο μπαμπάς μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.
Μάθετε να τους διαβάζει ένα παραμύθι ή ένα βιβλίο πριν αποκοιμηθούν. Δείξτε στα παιδιά σας πόσο σημαντικό θεωρείτε το διάβασμα.Εντάξτε τον στο πρόγραμμα του φαγητού τους. Πιστέψτε ότι κι εκείνος μπορεί να ταίσει ακόμη κι ένα μωρό.
Κάντε αγκαλίτσες όλοι μαζί σαν οικογένεια.
Μάθετε να ασχολείται μαζί τους στα παιχνίδια αλλά και στην γενικότερη ανατροφή τους.
Ζήστε όλοι μαζί οικογενειακές στιγμές που μια φορά έρχονται. Τα χρόνια περνούν χωρίς να το καταλάβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: