Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Αν Ένας Πολιτικός Αναλάμβανε Ένα Περίπτερο

Πώς θα το κουμάνταρε;1.Την πρώτη μέρα θα έφτανε κατά τις 10 στη δουλειά.Θα άνοιγε το περίπτερο και θα έκανε μια δεκάλεπτη απόπειρα να απομνημονεύσει το εμπόρευμα.Στη συνέχεια θα προσλάμβανε την πρώτη όμορφη πελάτισσα για γραμματέα,και θα της ανάθετε το καθήκον να απομνημονεύσει το εμπόρευμα.
2.Στη μία θα πήγαινε για μεσημεριανό στο JK και μετά στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι για σιέστα.
3.Στις τέσσερις θα επέστρεφε στο περίπτερο για να το ξανανοίξει.Δεν θα πρόσεχε ότι το μισό στοκ έχει κλαπεί.Εξουθενωμένος, θα προσλάμβανε τον πρώτο αλλοδαπό πελάτη για να τρέχει το περίπτερο στη θέση του,καθώς αυτός θα σχεδίαζε τη γενικότερη στρατηγική προώθησης του περιπτέρου.Στις επτά το απόγευμα θα έφευγε για την Καλλιθέα,όπου θα συναντούσε το νεαρό του φλερτ.Μετά θα επέστρεφε σπίτι.
4.Τη δεύτερη μέρα θα την περνούσε απασχολημένος με την ίδρυση της Ένωσης Περιπτερούχων Αθηνών,της συνδικαλιστικής παράταξης της οποίας θα διόριζε τον εαυτό του Πρόεδρο.Θα συγκαλούσε Γενική Συνέλευση για την επόμενη.Η επόμενη θα ήταν Παρασκευή, οπότε θα ακύρωνε τη Γενική Συνέλευση χαρίζοντας στον εαυτό του ένα τριήμερο.Θα πήγαινε με τη γραμματέα του στο Καρπενήσι.
5.Την Δευτέρα θα την περνούσε στα κανάλια κάνοντας πύρινες καταγγελίες για την έλλειψη παροχών από το κράτος στους περιπτερούχους και τα γενικότερα αιτήματα του κλάδου.
6.Την Τρίτη δεν θα έκανε τίποτα,γιατί θα είχε τρομερή αγωνία όλη μέρα για να δει αν θα τον έπαιζε το βράδυ ο Θέμος.
7Την Τετάρτη,στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιπτερούχων Αθηνών θα κονταροχτυπιόταν λυσσαλέα με την αντιπολιτευόμενη παράταξη της οποία ηγείτο πρώην συνάδελφός του στα έδρανα της Βουλής.Στη συνέχεια θα πήγαιναν στο JK για φαγητό.
8.Την Πέμπτη θα προκήρυσσε εκλογές για νέο ΔΣ στην Ένωση Περιπτερούχων Αθηνών,και θα ξεκινούσε την προεκλογική του καμπάνια στα περίπτερα.Γρήγορα θα διαπίστωνε πως σε όλα τα περίπτερα εργάζονται αλλοδαποί,και πως οι ιδιοκτήτες τους έχουν φύγει για τετραήμερο στο Καρπενήσι.
9.Την επόμενη Δευτέρα, πηγαίνοντας στο περίπτερό του για τη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση της παράταξής του,θα διαπίστωνε πως το περίπτερο και όλο το εμπόρευμα λείπει.Πολύ αργότερα θα μάθαινε πως ο αλλοδαπός είχε ξεπουλήσει τα πάντα και είχε φύγει για την πατρίδα του.
10.Την Τρίτη ο πολιτικός θα διερευνούσε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση μιας άδειας πρακτορείου Προ-Πο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: